Advies bij cultuurbeleid

Cultuur Oost helpt de provincie bij het ontwikkelen en uitvoeren van cultuurbeleid. Zo draagt cultuurbeleid bij aan het woon-, leef- en werkklimaat van Gelderland. Cultuur Oost inspireert en adviseert ook gemeenten bij het realiseren van cultuurbeleid, zodat het beoefenen en beleven van cultuur voor alle Gelderse inwoners en bezoekers bereikbaar is. Dit draagt bij aan hun welzijn.

berkelzomp muldershuis eibergen2

In onze advisering hebben we aandacht voor de lokale en regionale situatie, bekijken we beleid integraal; wat cultuur ook voor andere sectoren en vice versa kan betekenen. Het liefst betrekken we daarbij ook de zienswijzen van inwoners, want voor hen is het uiteindelijk bedoeld.

“Cultuurbeleid geeft houvast om als gemeente regie te kunnen voeren vanuit haar stimulerende rol op het realiseren van gemeentelijke doelstellingen.” Grethe van ’t Foort - gemeente Maasdriel

Wij stimuleren lokale en regionale netwerkverbanden. Zo ook in de driehoek: gemeenten, culturele instellingen en het onderwijs of in de vierhoek, met het sociaal domein er nog bij. In deze netwerkverbanden wordt in gesprek met elkaar de stap gemaakt van beleid naar praktijk en vice versa. Iedereen draagt daarin bij vanuit de eigen rol en verantwoordelijkheid.

De maand van Berkelland

De maand juni van 2020 staat in het teken van verhalen van inwoners over hun eigen leven in Berkelland. Wat maakt dat zij prettig leven en wonen in hun gemeente? De Maand van Berkelland is ontwikkeld door Cultuur Oost en Bureau Ruimtekoers in opdracht van de Gemeente Berkelland die nieuwsgierig is naar hoe de inwoners de eigen woonomgeving beleven. Via persoonlijke verhalen haalt de gemeente informatie op om een gezamenlijke toekomstdroom voor cultuur en erfgoed op te stellen. Deze droom is de kapstok voor toekomstig cultuur–  en erfgoedbeleid. www.maandvanberkelland.nl

Topics

Advies Overheid
Heleen Elbers

Contact

Heleen Elbers

Ik ben een procesgerichte adviseur die energie haalt uit het aangaan van langdurige relaties met gemeenten.

Stel een vraag