Bijeenkomst Iets met Urban

De roep om meer diversiteit, inclusie en het betrekken van jongeren klinkt steeds luider. Antwoorden worden gezocht in ‘urban arts and culture’, maar wat is dat eigenlijk? Is het straatcultuur? Of jongerencultuur? Hoe zet je ‘urban’ in voor innovatie in de cultuursector en hoe ontwikkel je nieuwe programma’s? Hoe ontmoet je nieuwe partners en bereik je nieuw publiek?

IMG_4774

Op 24 september gaan we tijdens de bijeenkomst ‘Iets met Urban’ in gesprek met beleidsmakers, de Gelderse podia, jongeren, rolmodellen en jongerenwerkers tijdens het Zomervreugde gaat Framed Festival. Tijdens deze ontmoeting gaan we met elkaar in gesprek en geven we antwoord op de vragen ‘wat bedoelen we met urban’ en ‘op welke manier kan urban bijdragen aan innovatie’. De bijeenkomst bestaat uit verschillende programmaonderdelen.  

Programma 

12.00 – 14.00 uur Besloten bijeenkomst voor beleidsambtenaren uit Gelderland.
Ontdek hoe je beleid maakt op urban arts/ jongerencultuur. Inclusief lunch. Om 14.30 uur volgt het programmaonderdeel ‘Iets met Urban’. Ben je beleidsambtenaar? Meld je dan aan bij Marieke van de Geyn, adviseur Samenleving, via mariekevandegeyn@cultuuroost.nl.

13.00 – 14.00 uur Besloten bijeenkomst voor de organisatoren van diverse Gelderse festivals in het kader van Gelderland Talent Stages. Gelderland Talent Stages, onder begeleiding van René Bergmans, adviseur Provincie Gelderland. Om 14.30 uur volgt het programmaonderdeel ‘Iets met Urban’. Ben je organisator van Gelderse festivals? Meld je dan aan bij Thomas van der Ham, adviseur Participatie en Talentontwikkeling, via thomasvanderham@cultuuroost.nl.

14.30 – 16.00 uur ‘Iets met Urban’. Bijeenkomst voor beleidsambtenaren uit Gelderland, Gelderse podia, jongeren, jongerenwerkers, rolmodellen en artiesten uit Gelderland.

Tijdens ‘Iets met Urban’ komt het volgende aan bod: 

  • Beleidsmakers, jongeren en podia gaan met elkaar in gesprek aan de hand van pitches en stellingen van wethouder Noël Vergunst, directeur Erfgoedfestival Mijke Pol en Yasmin Boga, danser en producer.  
  • Ondertekenen convenant jongerencultuur en Gelderse podia. 
  • Showcases Ruben Chi en Dani Apeldoorn.

Meld je hier aan als je alleen dit programmaonderdeel van 14.30 tot 16.00 uur wilt bijwonen.

16.00 – 17.00 uur Netwerkborrel voor alle deelnemers. 

 

Locatie 

Hotel Papendal
Papendallaan 3
6816 VD Arnhem 

Meer informatie 

Wil je meer weten over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Thomas van der Ham via  thomasvanderham@cultuuroost.nl of met Simon Mamahit via simonmamahit@cultuuroost.nl 

Aanmelden

Lees bij de verschillende programmaonderdelen hoe je je kunt aanmelden.

Thomas van der Ham

Contact

Thomas van der Ham

Kunst en cultuur gaan over identiteit, over perspectief en hoe we met elkaar om willen gaan.

Stel een vraag