De kracht van kunst in cultuurparticipatie #3 Muziek als middel

De kracht van kunst in cultuurparticipatie laat inspirerende denkers en doeners uit het veld aan het woord over kansen en uitdagingen in de dagelijkse praktijk. In de derde sessie staat het thema ‘muziek als middel’ centraal: Muziek communiceert direct, zonder tussenkomst van ratio of kennis, en prikkelt hersengebieden die betrokken zijn bij onder meer emotie, motoriek, geheugen en taal. Hoe kan muziek bijdragen aan optimale cultuurparticipatie?

Kracht van kunst sessies4

Muziek biedt direct en indirect mogelijkheden voor emotionele, cognitieve en sociale stabiliteit. Met het thema ‘Muziek als middel’ koppelen we praktijk aan theorie en mogelijkheden aan kansen. Na een serie pitches van de verschillende sprekers kunnen deelnemers een vervolgsessie kiezen voor verdieping en uitwisseling. Van harte welkom bij Kracht voor Kunst #3 op donderdag 7 oktober a.s. in Rozet Arnhem. 

Op het programma staan: Muziek als middel om creativiteit te bevorderen (Takaro), om vitaliteit te stimuleren (Muziek voor je Brein Merel Bakhuizen) om kinderen te helpen zich te ontplooien (Zingkwartier), om levenslust en sociale contacten te vergoten (Stadscompagnie – Adriana Jens) en om de dialoog tussen MBO-studenten en hun docenten te verbeteren (Het leerorkest SWLO Nono Poels).

KvKinCPMuziek

De kracht van kunst in cultuurparticipatie wordt georganiseerd voor beleidsmakers, musici, culturele instellingen, zorg- en welzijnsinstellingen en social workers en geïnteresseerden uit het middelbaar beroepsonderwijs.

Liselot Peerenboom

Contact

Liselot Peerenboom

Ik werk samen met de adviseurs uit het team participatie, binnen deze samenwerking ligt mijn focus op projecten die een inclusievere samenleving stimuleren.

Stel een vraag