De kracht van kunst in het mbo

Ben je benieuwd wat cultuureducatie voor het mbo kan betekenen? Tijdens De kracht van kunst in het mbo inspireren we je met good practices uit zowel Gelderland als daarbuiten en bieden we je een interessant netwerk om kennis mee uit te wisselen. Het complete programma is in ontwikkeling en volgt na de zomer, maar aanmelden kan nu al.

MBO_YTR1180

Programma 

Tijdens de middag komen verschillende sprekers aan bod (denk aan medewerkers van Rijn IJssel, Museum Arnhem, Theater aan Z, KCR Rotterdam en het FCP) die vanuit hun ervaring vertellen over cultuureducatie in het mbo en de kansen die zij zien. Hoe pak je dat aan als professional binnen het mbo? Hoe werk je als culturele instelling goed samen met het mbo? Wie en wat kan helpen bij dit proces? 

We inspireren je graag met voorbeelden uit de praktijk waarin de kracht van kunst tot uiting kan komen in het mbo: via de koppeling met onderwijsinhoud, zoals burgerschap, door de bijdrage die het levert aan gelijke kansen, maar ook door de culturele sector als werkveld te gaan zien.  

Tijdens de middag is er volop ruimte voor het stellen van jouw vragen, uitwisseling en het verkrijgen van praktische informatie. 

De middag wordt gepresenteerd door Tim Schouten. Tim is acteur, presentator en programmamaker en bekend van o.a. Flikken Rotterdam en Checkpoint. 

Tim-Schouten-performing-De-Jonge-Sprekers-2-1024×683

Tim Schouten, foto: Jelmer de Haas

Marjon Buning

Contact

Marjon Buning

Samen werken aan goede cultuureducatie voor iedere jongere in Gelderland! Daar zet ik me als adviseur voor het VO en het MBO graag voor in.

Stel een vraag