Erfgoedfestival opening

Tijdens de zesde editie van het Erfgoedfestival verblijven tien kunstenaars een week op een bijzondere erfgoedlocatie in Gelderland. Daar laten zij zich inspireren door het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost/West. Onder andere Akwasi, Jaap Robben, Typhoon, Farida Nabibaks en Paulien Cornelisse zijn te gast.

ERfgoedfestival logo

Op zondag 27 september opent het Erfgoedfestival met (online) optredens van rapper Typhoon en schrijver Jaap Robben. Live vanuit Arnhem. Een evenement dat zowel fysiek – zij het beperkt – als online – via Facebook en www.erfgoedfestival.nl – te volgen is.

Cultuur Oost levert een bijdrage aan het Erfgoed Festival Gelderland 2020. Vijf jonge talenten resideren op een aantal locaties waar ze onder begeleiding werken aan een korte performance en de kans krijgen met de kunstenaars in gesprek te gaan. Op 27 september, tijdens de opening van de Maand van de Geschiedenis, treden de talenten op en wordt er een teaser van de RegiOdes getoond. Vijf jonge makers uit de spoken word, de hiphop en de popmuziek brengen een ode aan vijf Gelderse regio’s.