Kunstbende Young Creators Festival

Op 20 juni zijn de winnaars van de voorronde van Kunstbende Gelderland 2021 bekendgemaakt. De voorronde vond plaats via een livestream in poppodium Doornroosje in Nijmegen en werd door ruim 2.300 bezoekers bekeken. Jongeren van 13 t/m 18 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars gaan naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op zaterdag 2 oktober in de Kromhouthal in Amsterdam.

kunstbendefinale

100 jonge gamechangers op het podium

Van 12:00 tot 19:30 kan het publiek komen kijken naar acts in Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. De talentvolle makers van deze acts zijn de winnaars van de voorrondes die plaatsvonden in juni en juli in elke provincie. Hun acts bevatten veelal actuele thema’s en laten de wereld schudden. Thema’s als Covid-19, duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit worden met een frisse blik bekeken.

Weer open voor publiek

In 2020 vond de finale nog plaats via een livestream vanwege de coronamaatregelen van toen. Kunstbende is erg blij om dit jaar weer een publieksevenement te kunnen zijn en plek kan bieden aan 750 man (geplaceerd) publiek. Het publiek kan supportshirts zeefdrukken voor hun favoriete act, talkshows met finalisten en juryleden bijwonen, een audiotour langs kunstwerken volgen of meedoen in een videoclip.

Jury

De acts worden beoordeeld door een 45-koppige jury. Deze juryleden bepalen wie er zich in de negen categorieën de winnaar van 2021 mag noemen. Onder andere oprichter van The Mediananny Jose Woldring, actrice Hanna van Vliet, cabaretier en oud-finalist Stefano Keizers nemen deel aan de jury.

Liselot Peerenboom

Contact

Liselot Peerenboom

Ik werk samen met de adviseurs uit het team participatie, binnen deze samenwerking ligt mijn focus op projecten die een inclusievere samenleving stimuleren.

Stel een vraag