Programma Arts Theatertent op het Framed Festival

Cultuur Oost presenteert twee TOP urban dansgezelschappen en de winnaars van Kunstbende Gelderland op het Framed Festival. We maken samen met Studio26 de verbinding met sport en cultuur en daar past de workshop van Haico van Dijk goed bij. De vetste moves leer je op zondag 12 mei in de Urban Ground Theatertent. Dans mee en maak het mee. Laat je verrassen en proef van de dynamiek, de energie, de rauwe tegenstellingen en de humor van 155 (eenvijfvijf), The Double Collective, Haico van Dijk en de jongste loten aan de stam: de winnaars van Kunstbende 2019.

Urban Ground op Framed Festival

Haico van Dijk, TRIP van 155, The Double Collective en Kunstbende winnaars

14.00-14.50 uur Haico van Dijk
Als B-boy begon Haico op straat en richtte al snel zijn eigen crew (Ill Skill Squad) op, die inmiddels landelijke bekendheid geniet. Met zijn groep ‘155’ speelde hij in humoristische allround dans shows, Lowlands, Sziget en bijna alle theaters in Nederland plat. Ook maakte hij deel uit van de succesvolle show ‘Episch’ van ‘155’. Afgestudeerd als master of contemporary choreography verzorgt Haico ook clinics en lessen voor verschillende dansacademies in het land.
“Mijn passie is het coachen van mensen om hun bewegingsdromen waar te maken. Iedereen zit anders in elkaar en heeft een andere input nodig om het beste er uit te krijgen. Dit is een uitdaging die ik elke keer weer graag aan ga. Samen zoeken we de grens op, om hem vervolgens te verleggen.”

17.00-17.30 uur TRIP van 155 (eenvijfvijf)
155 (eenvijfvijf) is een breakdance collectief, ontstaan uit vrienden die samen zijn opgegroeid, inmiddels rond de 30.
Vaste baan, hypotheek, cryptovaluta, kinderen, samenwonen. Stekker eruit of gas erop? Wie wil je zijn en hoe wil je in de wereld staan? Motorrijden om te ontsnappen aan algoritmes en verantwoordelijkheden. Trip gaat over de ‘echtheid’ van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft. #hardgaan

17.30-18.00 uur The Double
The Double is een dansvoorstelling van de The Double Collective. In een achtbaan van emoties en machtspelletjes komen twee identieke mannen elkaar tegen op de dansvloer. Na de eerste schrik dagen Gihan Koster en Terencio Douw elkaar fysiek uit, tonen hun kracht en delen hun kwetsbaarheid. Ze dansen met elkaar, voor elkaar, en door elkaar, ontdekken wie zij zijn en hoe de wereld hen ziet. Maak kennis met dit collectief waar ook choreograaf Dalton Jansen deel van uit maakt.  Dalton gaf onlangs in het kader van Kunstbende Gelderland een workshop en start volgend jaar een productie met dansers uit verschillende Dansacademies waaronder ArtEZ.

18.00-18.30 uur Winnaars Kunstbende Gelderland
Kunstbende is dé wedstrijd voor jong creatief talent in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Op 22 april jl. telde de Voorronde in Gelderland maar liefst 100 acts. Op Framed Festival zie je een selectie van de beste acts uit onze provincie. Winnaars van Kunstbende zijn ook te vinden op Mysteryland, Lowlands, Zwarte Cross, Wintertuin, Oerol en in het Stedelijk Museum Amsterdam. Kunstbende wordt in Gelderland al ruim 20 jaar georganiseerd door Cultuur Oost en was voor veel talenten, waaronder bijvoorbeeld 155 een springplank.

Angela Verdurmen

Contact

Angela Verdurmen

Bij Cultuur Oost zet ik me in voor participatie en talentontwikkeling.

Stel een vraag