Bijeenkomst ambtenaren cultuur 2019

Door

Bianca Roelink

Op donderdag 31 oktober organiseerde Cultuur Oost een bijeenkomst voor ambtenaren cultuur in de provincie Gelderland. In een informele setting konden collega’s uit verschillende gemeenten elkaar ontmoeten en kennis, kunde en ervaring uitwisselen.

bijeenkomst ambtenaren cultuur kopie

Zo’n 30 ambtenaren van gemeenten en provincie gingen met elkaar in gesprek over de onderwerp: Culturele infrastructuur, Cultuurbeleid en de Cultuur- en erfgoedpacten.

Enkele inzichten die de deelnemers in gesprek met elkaar deelden waren: Hoewel elke gemeente anders is, zijn er toch ook veel overeenkomsten zoals; de noodzaak van het hebben van een vorm van een lokale culturele infrastructuur. Dat is een voorwaarde om volwaardig mee te kunnen doen aan een samenwerking met andere gemeenten (zoals de cultuur- en erfgoedpacten). Ook heeft een gemeente een lokale culturele infrastructuur nodig om het gemeentelijk beleid uit te kunnen voeren.

Cees de Beer van het platform voor woordkunst ‘Mensen Zeggen Dingen’  luisterde mee met de gesprekken en gaf na afloop via Spoken Word zijn reflectie op wat hij hoorde en zag.

Cultuur Oost faciliteert in de eerste helft van 2020 weer een bijeenkomst voor de Gelderse ambtenaren cultuur.

Topics

Netwerken Overheid