CLOCK kwaliteitsmeting voor kunstenaars

Hoe meet je je kwaliteit als self made docent? Hoe kom je erachter of je als autodidact hetzelfde niveau hebt als docent die is opgeleid aan een officiële opleiding? Daarvoor is de CLOCK-tool.

clock geslaagd-3

Maribel Coco Perez, Georgios Lazakis en Saskia Kettelerij

CLOCK onderscheidt vier niveaus waarop iemand zich kan ontwikkelen: master, bachelor, hoger onderwijs diploma en hoger onderwijs certificaat. Opdrachtgevers kunnen op die manier zien welke kennis, ervaring en competenties je hebt.

CLOCK legt de vaardigheden vast die jij inzet in je werk, geeft inzicht in je beroepsniveau en vergroot het vertrouwen om je verder te ontwikkelen door erkenning van je vaardigheden.

Autodidacten (praktijkkunstenaars) die aan de slag willen als professional kunnen CLOCK gebruiken als portfolio- en certificatie-instrument. Zo vinden ze erkenning, betaald werk en worden ze duurzaam inzetbaar. CLOCK is bovendien een opstap naar Europese certificering via EQF (European Qualification Framework).

CLOCK wordt ontwikkeld in opdracht van het European Cultural Learning Network, een samenwerkingsverband van instellingen in negen Europese landen. In Gelderland wordt CLOCK aangeboden door Rozet Arnhem in samenwerking met Cultuur Oost en het LKCA.

Drie gecertificeerde CLOCK kandidaten

Op vrijdag 1 december 2017 zijn de eerste drie CLOCK-kandidaten gecertificeerd. Saskia Kettelerij, Georgios Lazakis en Maribel Coco Perez ontvingen uit handen van CLOCK-grondlegster dr. Denise Stanley het Europese certificaat ‘Specialist in kunstpraktijk/ cultuureducatie SCQF-niveau 11/EQF-niveau 7’. Vanaf januari 2018 begeleiden deze gecertificeerde coaches nieuwe kandidaten door het traject.

Bootcamp 2020: Certificering in 3 dagen

Tijdens de drie dagen bootcamp in november 2020 maakten de deelnemers hun talent en ervaring zichtbaar in een portfolio. Inmiddels hebben Phoebe Brack, Ismène Elbers en Marjolein Wagter het CLOCK-certificaat behaald. In 2021 zal weer een Bootcamp georganiseerd worden.  Meer info via CultuurCollege.

Wil je op de hoogte blijven of meedoen aan CLOCK? Neem dan contact op met Angela Verdurmen. Informatie over CLOCK staat ook op de website van Rozet. De eerste internationale website van CLOCK is hier.

Topics

Kunst en Cultuur Netwerken Scholing
Angela Verdurmen

Contact

Angela Verdurmen

Bij Cultuur Oost zet ik me in voor participatie en talentontwikkeling.

Stel een vraag