CLOCK certificering voor kunstenaars

CLOCK is de non-formele leerweg voor autodidacte kunstprofessionals en culturele ondernemers, organisaties en praktijkbeoefenaars. CLOCK is een internationale community van non formals in de culturele en creatieve sector, actief in negen Europese landen, waaronder Nederland. Zij staat voor het leren van en met elkaar. De community gaat uit van de erkenning van vaardigheden, kennis en ervaring opgedaan in de praktijk. CLOCK wil deuren openen voor gecertificeerde kandidaten en brengt de formele en de non-formele wereld dichter bij elkaar.
clock-2

CLOCK onderscheidt vier niveaus waarop iemand zich kan ontwikkelen: master, bachelor, hoger onderwijs diploma en hoger onderwijs certificaat. Opdrachtgevers kunnen op die manier zien welke kennis, ervaring en competenties je hebt.

CLOCK legt de vaardigheden vast die jij inzet in je werk, geeft inzicht in je beroepsniveau en vergroot het vertrouwen om je verder te ontwikkelen door erkenning van je vaardigheden.

Autodidacten (praktijkkunstenaars) die aan de slag willen als professional kunnen CLOCK gebruiken als portfolio- en certificatie-instrument. Zo vinden ze erkenning, betaald werk en worden ze duurzaam inzetbaar. CLOCK is bovendien een opstap naar Europese certificering via EQF (European Qualification Framework).

CLOCK: praktijkkennis omzetten in een certificaat.

clock geslaagd-3

De eerste drie CLOCK gecertificeerde kandidaten: Maribel Coco Perez, Georgios Lazakis en Saskia Kettelerij

CLOCK Bootcamp: Certificering in 5 dagen

Tijdens de vijf dagen bootcamp maken deelnemers hun talent en ervaring zichtbaar in een portfolio en is de weg vrij om het certificaat te halen.  Wil je op de hoogte blijven of meedoen aan CLOCK? Informatie over CLOCK staat op de website van Rozet. De eerste internationale website van CLOCK is hier.

Topics

Kunst en Cultuur Netwerken Scholing
Angela Verdurmen

Contact

Angela Verdurmen

Bij Cultuur Oost zet ik me in voor participatie en talentontwikkeling.

Stel een vraag