Coach Actief Assistent Dans

Met Coach Actief worden jongeren van het vmbo gestimuleerd om zelf activiteiten op te zetten en samen te werken met dansscholen en sportclubs. Zij komen hierdoor in aanraking met vrijwilligerswerk en verbeteren zo hun sociale vaardigheden. Ook doen ze zo werknemerservaring op.

coach actief 1.png

Cultuur Oost heeft in de afgelopen jaren samen met de Gelderse Sport Federatie (GSF) veel vmbo-scholen bereikt die meededen aan het CU! Dance. Het project CU! Dance introduceerde dans op scholen waar kinderen met overgewicht en beweegarmoede te maken hadden en waar een cultureel aanbod veelal ontbrak.

CEM SportSupport staat voor het realiseren van een sportieve samenleving voor iedereen, en is projectleider van het Coach Actief programma. Met Coach Actief borduren we voort op de basis die is gelegd in een aantal gemeenten en bij het enthousiasme van jongeren om aan dansactiviteiten deel te nemen in sportlessen op school.

Jongeren worden in een half jaar geschoold tot assistent sportleider. Zij leren onder begeleiding van professionals hoe ze zelf een activiteit moeten opzetten en uitvoeren, vanuit hun eigen belangstelling, onderwerpen en passie als bron. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ontmoetingsavonden of presentaties tijdens open dagen van de sportvereniging, de dansschool of op school zelf organiseren.

Wil je participatie voor jongeren bevorderen? Kies als school dan voor deze stimulerende interventie. Neem voor meer informatie contact op met Angela Verdurmen.

Coach Actief

Met Coach Actief worden jongeren van het vmbo gestimuleerd om zelf activiteiten op te zetten en samen te werken met dansscholen en sportclubs. Zij komen hierdoor in aanraking met vrijwilligerswerk en verbeteren zo hun sociale vaardigheden. En ze doen zo werknemerservaring op.

Topics

Overheid Scholing Zorg en Welzijn
Angela Verdurmen

Door

Angela Verdurmen

Ik ben vooral bezig met talentontwikkeling en jongeren en volg wat er speelt bij de opleidingen dans, bij gezelschappen en bij jonge makers.

Stel een vraag