Culturele interventies in de zorg

De maatschappelijke waarde van kunst en cultuur in de langdurige zorg wordt breed gedragen. Het aantal culturele co-creaties in de zorg stijgt. De afgelopen vier jaar vonden er in ons land al meer dan 2500 plaats.

1*eyqGfb1m6lThlEFt71x3oA

Culturele interventies kunnen een verrassend inspirerende bijdrage leveren aan een vernieuwend scholingsprogramma in de zorg. Cultuur Oost heeft de ambitie, toewijding én expertise om het aantal van deze culturele interventies in de langdurige zorg te laten groeien.

Rob Boer werkt met Wiesel Consultancy als manager en trainer in de zorg. Hij legde contact met Cultuur Oost omdat hij op zoek was naar kunstenaars en expertise die kunnen bijdragen aan een vernieuwend leer- en werkklimaat van zorgverleners. Want zoals hij zegt “kunst kan confronteren en de zorgmedewerker ráken en inspireren om zo een betere communicatie met de zorgvrager tot stand te brengen.”

‘Storyteller’ is een locatievoorstelling van Misiconi Dance Company.

Cultuur Oost, CultuurCollege en Rob Boer ontwikkelen nu samen een bijzonder scholingsprogramma. Kijk hiervoor op de website van CultuurCollege. De betrokken kunstenaars zijn Rosé de Beer & Sjaak Langenberg, Joop Oonk en Linda Willems. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem voor oriënterend gesprek contact op met Lily van Engen.

Haar blog ‘De impact van culturele interventies’ lees je hier.

Topics

Advies Scholing Zorg en Welzijn
Lily van Engen

Contact

Lily van Engen

Samen met bestuurders, beleidsmakers en ondernemers zoek ik naar verbinding met de culturele sector om actuele uitdagingen aan te gaan.

Stel een vraag