De Nieuwe Notie

Oost-Nederland barst van hiphoptalent. De Nieuwe Notie heeft als missie om dit talent een boost te geven op weg naar het landelijke muziekcircuit. De Nieuwe Notie richt zich op iedereen die hiphop maakt: rappers, vocalisten, producers en beatmakers.

109639972_138331774583631_7943388376072428636_n

Rapper Zino Chavez (Zwolle), vocaliste Jahlynn (Nijmegen), rapper Marcos (Apeldoorn), rapper Johnny Loves Me (Enschede) en producer Lvis (Deventer)

In Overijssel en Gelderland zijn vijf organisaties de samenwerking aangegaan om dit jaarlijkse project op te zetten. Deze vijf organisaties zijn: Cultuur Oost, De Nieuwe Oost | pop, Beatbox/Hedon Zwolle en de Poppunten in beide provincies. Samen zetten zij hun netwerk in om talent te werven.

Vijf talenten

In 2020 zijn vijf talentvolle oosterlingen geselecteerd om een jaar lang te werken aan de volgende stap in hun muziekcarrière. Zij krijgen de kans om samenwerkingen aan te gaan met elkaar en andere organisaties die hiphop georiënteerd zijn. In het voorjaar van 2021 krijgen de deelnemers masterclasses over branding & profilering, planning & strategie en over funding & financiën. Aan het eind van het traject zal een volwaardig studioalbum uitgebracht worden. Hiernaast wordt gewerkt aan live performance met als sluitstuk een kleine tour.

 

 

Topics

Creatieve makers Kunst en Cultuur