De Kracht van Kunst in het Onderwijs

Door

Arianne Stoter

In 2020 organiseert Cultuur Oost 6 bijzondere sessies waarin actuele thema’s in het onderwijs centraal staan. Inspirerende denkers en doeners uit het veld laten je zien wat de kracht van kunst kan betekenen en nodigen je uit samen met hen te verkennen wat de kansen zijn voor het onderwijs van morgen. Leerkrachten, (kunstvak)docenten, bestuurders, intermediairs, alle geïnteresseerden verbonden aan het onderwijs zijn welkom. Verbreed je netwerk en doe samen nieuwe kennis op.

photo-1477336229416-9d67406e73bc

#1 Curriculum.nu
Experts van het ontwikkelteam Kunst & Cultuur presenteren hun voorstel voor een hernieuwd curriculum en laten zien hoe je met deze nieuwe kerndoelen aan de slag kan.
12 februari 2020

#2 Makersonderwijs
Wat is makersonderwijs en waarom is de koppeling met kunst hierbij zo krachtig? In samenwerking met het CMK LAB Kunst & Techniek en denker en maker Astrid Poot.
9 september 2020

#3 Kansen in het vmbo
Ook in het vmbo verdienen leerlingen het om hun culturele en creatieve ontwikkeling te bevorderen. Wat zijn de kansen voor kunst en cultuur in het vmbo?
17 september 2020

#4 Taal, creativiteit en kunst
Tijdens de Kinderboekenweek onderzoeken we het belang van literatuureducatie en poëzielessen, o.a. voor kinderen met een taal- en leesachterstand.
11 november 2020 (zoomsessie)

#5 Duurzaamheid
Hoe kan cultuur op school bijdragen aan bewustwording over duurzaamheid en klimaatverandering? Kunstenaars delen hun best practices van het afgelopen jaar.
10 december 2020 (zoomsessie)

#6 Zij doen het al
We bieden een podium aan denkers, doeners en dromers die in 2020 iets bijzonders deden met cultuuronderwijs.
december 2020 > wordt waarschijnlijk verschoven naar 2021

Meer informatie en aanmelden via de agenda

Topics

Netwerken Onderwijs Scholing
Guido de Gans

Contact

Guido de Gans

We werken er aan om de vraag van basisscholen en het aanbod van de Gelderse professionele kunst- en cultuurinstellingen dichter bij elkaar te brengen.

Stel een vraag