Doe Maar Mee Band

Koningin Máxima ontving tijdens een bezoek aan Radio Kootwijk op 10 mei 2021 van gedeputeerde Peter Drenth namens provincie Gelderland een uniek muzikaal verjaardagscadeau. Dit cadeau, een provinciaal muziekproject, draagt bij aan de gezamenlijke wens: structureel muziekonderwijs op basisscholen.

MMIDK_10Mei_SetVexy-8940

Koningin Máxima ontvangt in voormalige zendstation Radio Kootwijk een muzikaal cadeau van Peter Drenth, gedeputeerde Cultuur en Erfgoed. foto: Sander van Glist / Méér Muziek in de Klas

Muzikaal verjaardagscadeau

Op 17 mei 2021 vierde Koningin Máxima haar vijftigste verjaardag. Onze Koningin is erevoorzitter van de Stichting Méér Muziek in de Klas en heeft zich de afgelopen vijf jaar sterk gemaakt voor meer muziekonderwijs. Haar verjaardagswens is structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen. Daarom roepen Cultuur Oost en de stichting Méér Muziek in de Klas alle basisscholen en muziekverenigingen in Gelderland op om mee te doen met de Doe Maar Mee Band. Samen vormen we de grootste band van Gelderland, die in mei 2022 zal optreden voor Koningin Máxima.

Koningin Máxima bezoekt Radio Kootwijk

Koningin Máxima bezocht op 10 mei 2021 als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas Radio Kootwijk, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Gelderland en Overijssel, waaronder het MuziekAkkoord Zwolle en Noord-West Veluwe. Het Phion strijkorkest begeleidde 25 kinderen van de Doe Maar Mee band bij hun bodyperscussie-act.  (credits: United)

Voor wie?

De Doe Maar Mee Band is voor alle basisscholen en muziekverenigingen uit Gelderland. Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen meedoen.

De muziek

De Doe Maar Mee Band speelt Wind Beatz, gecomponeerd door Wibrand van Norel. Muziek die zo geschreven is dat iedereen eraan mee kan doen!

Doe Maar Mee Band

De provincie Gelderland biedt als muzikaal verjaardagscadeau voor Koningin Máxima een provinciaal project aan dat scholen en muziekverenigingen verbindt. Naast Wind Beatz vind je op de site van Musidesk meer stukken die je samen kunt spelen met een slagwerkensemble of met een blaasorkest, dus Doe Maar Mee! Als je zelf muziek hebt dat je wilt uitvoeren dan willen we dat ook graag weten, misschien kunnen we dat ook delen met andere Doe Maar Mee Bands.

Planning

Met jouw klas of orkest kun je vanaf schooljaar 2021-2022 Wind Beatz en andere stukken oefenen. Samen vormen we de grootste band van Gelderland, die in mei 2022 met musici van Phion zal optreden voor de koningin en op verschillende andere locaties in Gelderland. 

Meld je aan!

Doe mee en vorm samen met andere muziek- en basisscholen de grootste band van Gelderland. Je kunt je aanmelden door het formulier in de rechterzijbalk in te vullen. Maak muziekplezier met je klas en voor onze koningin! Na aanmelding ontvang je meer informatie over de Doe Maar Mee Band.

Topics

Kunst en Cultuur Onderwijs
Arend Nijhuis

Contact

Arend Nijhuis

We versterken de onderlinge samenhang tussen muziekscholen en tussen muziekscholen en basisscholen, orkesten, amateurs en verenigingen.

Stel een vraag