Doe Maar Mee Band

Na maanden van repeteren en lokale optredens kwamen op 16 mei 2022 alle lokale Doe Maar Mee Bands samen. Meer dan 1100 Gelderse basisschoolleerlingen, muziekverenigingen en professionele musici van Phion en Orkest De Ereprijs vormden met elkaar de grootste band van Gelderland. Er werd volop muziek gemaakt, gezongen en gedanst. Het optreden trok ruim 500 bezoekers. Vanaf 2023 werkt De Doe Maar Mee Band samen met de landelijke Kindermuziekweek.

[72dpi] Doe Maar Mee Band – Marcel Krijgsman – 066

Alle leerlingen arriveerden met Retourtje Cultuur Gelderland bussen bij de Koninklijke stallen van Paleis Het Loo. Veel kinderen vonden het optreden spannend, maar na een fantastische generale repetitie maakten de zenuwen plaats voor trots. Vervolgens openden Gelderse gedeputeerde van Cultuur Peter Drenth en locoburgemeester van Apeldoorn Peter Messerschmidt officieel het concert.

Vier muziekstukken

Onder leiding van dirigent Tjeerd Barkmeijer en met zangers Freek & Erik brachten de kinderen en professionele musici eerst het muziekstuk Ik en jij ten gehore. Daarop volgden de nummers Vlieg mee met Phion en Windbeatz. Dirigent Tjeerd Barkmeijer: “Ik vond het overweldigend en hartverwarmend om echt sámen met zoveel kinderen en collega’s muziek te maken en daar met elkaar zoveel plezier aan te beleven.”

[72dpi] Doe Maar Mee Band – Marcel Krijgsman – 053

Onder leiding van Remy Alexander werd als slotstuk een Takaro over Paleis Het Loo opgevoerd. In dit muziekstuk, bedacht door kinderen van De Lettertuin uit Ede, maakten alle kinderen geluiden en bewegingen die passen bij een paleis: galopperende paarden, het kletterende water van een fontein en een feestje in de balzaal.

[72dpi] Doe Maar Mee Band – Marcel Krijgsman – 118

Ervaring rijker

Met de Doe Maar Mee Band vierden we dat op 85% van de basisscholen in Gelderland muziekonderwijs wordt gegeven en dat percentage groeit nog steeds. Gelderland spant de kroon als het gaat om het aantal basisscholen met structureel aandacht voor muziek. Door de Doe Maar Mee Band hebben kinderen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Basisscholen en muziekverenigingen hebben de afgelopen periode nauw samengewerkt en dit smaakt naar meer. Deze formule werkt Cultuur Oost met haar partners verder uit én we gaan samenwerken met de landelijke Kindermuziekweek.

[72dpi] Doe Maar Mee Band – Marcel Krijgsman – 123

Concertregistratie

De registratie van het concert op 16 mei van de Doe Maar Mee Band bij Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Registratie voor koningin Máxima

Van het hele optreden is een registratie gemaakt voor koningin Máxima, erevoorzitter van de Stichting Méér Muziek in de Klas. Zij werd vorig jaar 50 jaar en ontving een uniek muziekcadeau: de Doe Maar Mee Band.

Koningin Máxima bezoekt Radio Kootwijk

Koningin Máxima bezocht op 10 mei 2021 als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas Radio Kootwijk, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Gelderland en Overijssel. Het Phion strijkorkest begeleidde 25 kinderen van de Doe Maar Mee band bij hun bodyperscussie-act.  (credits: United)

Optredens lokale Doe Maar Mee Bands

In aanloop naar het optreden op 16 mei waren er in de week van 9 mei lokale optredens op verschillende locaties in Gelderland: Twello, Arnhem, Bemmel, Zeddam, Tiel, Wezep, Oene, Culemborg, Brummen, Elspeet en Wijchen

Een compilatie van een aantal optredens van lokale Doe Maar Mee Bands.

Optreden van lokale Doe Maar Mee Band Twello

Lesbrief – vlog van lokaal optreden

Leerlingen kunnen een vlog maken van hun eigen lokale Doe Maar Mee Band optreden zodat we van alle vlogs een flitsende compilatie kunnen maken. Deze film wordt op een later moment aangeboden aan koningin Máxima. Filmhub Oost heeft samen met YouTuber Teun Peters een instructie met filmpjes gemaakt voor het maken van een vlog. 


Download Lesbrief Doe Maar Mee Band leerlingen

Download Lesbrief Doe Maar Mee Band docenten

Lesbrief – Takaro

Speciaal voor deze dag is door componist en dirigent Remy Alexander een Takaro gemaakt die samen met een orkest gespeeld gaat worden. In dit muziekstuk komen we te paard aan bij de stallen van het paleis en lopen we langs de prachtige fontein naar het feestje in de balzaal!

Topics

Kunst en Cultuur Onderwijs
Arend Nijhuis

Contact

Arend Nijhuis

We versterken de onderlinge samenhang tussen muziekscholen en tussen muziekscholen en basisscholen, orkesten, amateurs en verenigingen.

Stel een vraag