Expositie Esther Dolman en Shindar Khalil

In het kantoor van Cultuur Oost hangt tot en met  januari 2022 werk van Esther Dolman en Shindar Khalil die allebei pas afgestudeerd zijn bij ArtEZ Docent Beeldende kunst en Vormgeving. Daarmee maken wij weer een voorzichtig begin met het vullen van onze Kale Muren ter inspiratie voor bezoekers en alle teamleden.

expo nov 2021

Shindar Khalil

Voor mij is creëren een soort patroon, een andere realiteit. Het gaat mij niet om wat je ziet in het moment, maar wat je voelt. Wat je van binnen raakt, zul je herinneren. Tegenwoordig hebben wij geen controle over onze verbeelding, emoties en aandacht. Wij zien de echte wereld niet. De echte wereld is voor ons verborgen achter de muur van de verbeelding. Emoties en geest zijn voor mij de mooiste dingen in het leven, zelfs in stills. Dat gezegd hebbende, inspiratie
komt voor mij meestal van het weer, de muziek en het menselijk lichaam. Ik maak nooit iets waar geen emotie in zit. Als ik in mijn hele leven, en tijdens mijn bedrevenheid als kunstenaar, slechts een beeld kan creëren dat de tand des tijds zal doorstaan en dat iets zegt over de mensheid, zoals ik die heb ervaren, dan heb ik mijn belangrijkste zoektocht in het leven volbracht.

Shindar Khalil

werk van Shindar Khalil

Esther Dolman

The soft side of protest.

Ik ben het eens. Ik ben het niet eens. Ik protesteer. Ik wil verandering.

Het zijn interessante en chaotische tijden.
Trekkers die wegrijden van hun geliefde landbouwgrond.
Zwarte foto’s op beeldschermen
Ontblote bovenlichamen die openbare ruimte opeisen
Activisme brengt samen en verdeelt. Activisme is niet meer weg te denken.

Kunstenaars bieden antwoorden óf roepen juist harder.
Alsof kwesties zomaar opgelost kunnen worden.
Al gaat mijn werk over protest, ik wil niet schreeuwen.
Enkel stilletjes bevragen

Met doordringende blikken, gestrekte armen en lege protestborden en verlaten velden.
Met de zachtheid van de protestsjaals, en de jonge mensen die ze dragen.

Ze staan ergens voor, maar weten nog niet waarvoor precies.
Moeten we ergens tegen zijn? Of mogen we nog even denken waar we voor staan?
En waarom je niet om ons heen kunt. In deze interessante chaotische tijden.

Esther Dolman

werk van Esther Dolman

Topics

Creatieve makers
Miranda Siemelink

Contact

Miranda Siemelink

Ik breng als adviseur mensen bij elkaar, stel graag vragen maar luister nog liever. Om zo samen op zoek te gaan naar paden en nieuwe wegen om te nemen in de zoektocht naar de antwoorden. Realistisch, persoonlijk en helder.

Stel een vraag