FilmHUB Gelderland

Vlogs, snapchat, insta en netflix, kinderen en jongeren groeien op in een beeldcultuur, waarin leren omgaan met beeldtaal net zo belangrijk is als leren lezen en rekenen. In hun vrije tijd zijn zij maker, deelnemer, uitvinder, vertoner, criticus of liefhebber. Maar op school sluit het lesprogramma vaak maar moeizaam aan bij hun beleefwereld. Recent onderzoek laat zien dat scholieren traditioneel onderwijs steeds saaier vinden.

FilmUP 1 foto Niels Jans

De deelnemers aan FilmUP#1 bij de start van FilmHUB Gelderland op 6 november.

Van kritische kijkers en mediawijze makers naar beeldbewuste burgers

Op 6 november ging de FilmHUB Gelderland van start. Het nieuwe Gelders knooppunt voor expertise, kennis, en informatie over filmeducatie- en beeldtaal, om dit samen met scholen, filmmakers en aanbieders in Gelderland te stimuleren.

Om scholen te ondersteunen in het vormgeven van filmeducatie en mediacreativiteit, is de FilmHUB Gelderland een wegwijzer, verbinder, en aanjager voor scholen en het culturele veld. Zodat kinderen zich tijdens hun schooltijd kunnen ontwikkelen van kritische kijkers en mediawijze makers naar beeldbewuste burgers.

‘Eén van de opbrengsten van de FilmHUB tot nu toe, is een overzichtskaart van Gelderland, met alle activiteiten van samenwerkingspartners op het gebied van Film & Media educatie.

naardebios
‘Zelf een echte film maken, is gaaf. Door te filmen leer ik beter te kijken’. Lars, groep 8

De HUB is onderdeel van het Landelijk Netwerk Filmeducatie (Eye), en werkt voor en samen met partners in Gelderland. Cultuur Oost is hierin de provinciale samenwerkingspartner. Wij delen kennis, netwerken en zorgen voor deskundigheidsbevordering.

Meer weten? neem gerust contact op met Ingrid Perik

Topics

Kunsten Netwerken Onderwijs
Ingrid Perik

Door

Ingrid Perik

Wat geef je kinderen mee aan culturele bagage voor de toekomst? En wat vraagt dat van jou, als leerkracht? Scholen die antwoord zoeken op die vragen, kunnen me bellen. Ik coach ze graag.

Stel een vraag