Gelderland Renaissance

Gelderland Renaissance is de overkoepelende naam voor het netwerk voor urban minded makers, organisatoren en supporters uit Gelderland. Oorspronkelijk begonnen in Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn en nu uitgebreid naar Ede en Winterswijk, komt deze groep met enige regelmaat bij elkaar om te netwerken, projecten in de steigers te zetten en te praten over de praktijk. Hieruit kan en mag van alles ontstaan, zoals projecten, samenwerkingen of advies. Daarnaast dient de werkgroep als klankbord voor de werkzaamheden van Cultuur Oost die urban raken.

Gelderland Renaissance

Cultuur Oost en Poppunt Gelderland hebben een gedeelde missie in het ondersteunen en verduurzamen van de urban arts en culture in Gelderland, een belangrijk onderdeel van de popcultuur anno nu. Om dit handen en voeten te geven is in 2019 de Gelderland Renaissance opgericht: verschillende besloten groepen waarin artiesten, kunstenaars en organisatoren zich verzamelen. In 2019 werden er zes netwerkbijeenkomsten georganiseerd in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Het aantal deelnemers van deze netwerken is inmiddels gegroeid naar 180.

Het is een netwerk én werkgroep voor urban- en hiphopminded makers uit Gelderland waaruit projecten, samenwerkingen of advies voortkomen. De werkgroepen dienen tevens als klankbord voor input voor beleidsnotities en onderzoek van Cultuur Oost over Urban Arts in Gelderland en als plek voor Poppunt Gelderland om talent te ontdekken. Mede door Gelderland Renaissance werden urban arts en culture vermeld in de cultuurnota’s van Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn.

Gelderland Renaissance wilt de renaissance van de Urban Arts en Culture in Gelderland faciliteren door het netwerk samen te brengen. De naam is gekozen naar ‘The Harlem Renaissance’. De Harlem Renaissance was een artistieke beweging van Afro-Amerikaanse schrijvers en kunstenaars die ontstond in de jaren 1920.

Arnhem Renaissance #2

Topics

Kunst en Cultuur Netwerken