Gelderland Talent Stage

Jonge talenten hebben podiumervaring nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen. Binnen de Gelderland Talent Stage sponsort provincie Gelderland verschillende podia waar talenten ervaring op kunnen doen en worden gecoacht bij het maken van nieuw werk. Dit doet de provincie in samenwerking met partners uit de regio, zoals International Music Meeting Festival, Kunstbende, Erfgoedfestival, Poppunt Gelderland en Cultuur Oost.

Lev Avitan

RegiOdes aan Gelderland

Vijf jonge makers uit de spoken word, de hiphop en de popmuziek brengen een ode aan vijf Gelderse regio’s. Ze worden gecoacht in hun maakproces en werken samen met gemeenten en culturele instellingen om de diversiteit van de regio’s zo goed mogelijk in beeld te brengen. De regio’s Achterhoek, Arnhem-Nijmegen, Rivierenland, Stedendriehoek en Veluwe worden in deze ode’s bezongen. De ode’s worden uitgewerkt tot audiovisuele kunstwerken die zowel online als tijdens verschillende presentatiemomenten te zien zullen zijn.

Meer RegiOdes

Erfgoedfestival met Gelders talent

Tijdens de zesde editie van het Erfgoedfestival verblijven tien kunstenaars een week op een bijzondere erfgoedlocatie in Gelderland. Daar laten zij zich inspireren door het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost/West. Onder andere Akwasi, Jaap Robben, Typhoon, Farida Nabibaks en Paulien Cornelisse zijn te gast. Ook vijf jonge talenten resideren op een aantal locaties waar ze onder begeleiding werken aan een korte performance en de kans krijgen met de kunstenaars in gesprek te gaan. Op 27 september, tijdens de opening van de Maand van de Geschiedenis, traden de talenten op en werd een teaser van de RegiOdes getoond.

Meer Erfgoedfestival

The Single Adventures

Talenten uit heel Gelderland krijgen de kans op te treden tijdens het International Music Meeting Festival. Ze worden vooraf begeleid en voorbereid op hun optreden, en een aantal talenten krijgt zelfs de kans een eigen single op te nemen en uit te brengen op Spotify.

Tijdens het International Music Meeting Festival 2019 werden er in samenwerking met 18 partners ruim 200 talenten gescout die tijdens het festivalweekend mochten optreden.

Topics

Creatieve makers Kunst en Cultuur
Angela Verdurmen

Contact

Angela Verdurmen

Bij Cultuur Oost zet ik me in voor participatie en talentontwikkeling.

Stel een vraag