Ine van Burgsteden nieuwe voorzitter raad van toezicht Cultuur Oost

Ine van Burgsteden treedt per heden aan als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Cultuur Oost.
Ze neemt de functie over van Ron König die gedurende acht jaar voorzitter was en het einde van zijn termijn heeft bereikt.

rvt cultuur oost 2022

Ine van Burgsteden, Michiel Gerlagh en Yolande Ulenaers

König was de afgelopen jaren voorzitter van de raad van toezicht van Cultuur Oost en draagt zijn taak in volle vertrouwen over aan de nieuwe voorzitter Ine van Burgsteden. König: “Cultuur Oost heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een waardevolle en betekenisvolle speler in het culturele veld van Gelderland. Het is mooi om te merken dat Cultuur Oost de verbindende schakel in het Gelderse is. Het was een genoegen om daar als voorzitter van de raad van toezicht acht jaar lang aan bij te dragen. Na twee periodes is het tijd om het stokje over te dragen aan de nieuwe voorzitter. Ik ben blij met haar benoeming en heb er alle vertrouwen in dat Ine met haar achtergrond en ervaring gaat bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Cultuur Oost.”

Van Burgsteden was tot voor kort wethouder bij de gemeente Brummen waar ze verantwoordelijk was voor onder andere Financiën, Economische Zaken en Recreatie & Toerisme. Van 2014 tot 2018 was zij wethouder en locoburgemeester van Arnhem met Publieke dienstverlening, Openbare ruimte en Toerisme & Recreatie in portefeuille. Daarvoor is Van Burgsteden jarenlang fractievoorzitter voor de Arnhemse CDA-fractie geweest. Ook heeft ze onder andere haar sporen verdiend als directeur/eigenaar van een evenementen-bureau en als HBO-docent. Van Burgsteden: “De dynamiek die de samenleving en de cultuursector nu kent, is dé gelegenheid om de goede reputatie van Cultuur Oost samen met haar partners te continueren. König heeft gedurende zijn voorzitterschap met Cultuur Oost enorme stappen gezet naar de volwassen organisatie die het nu is. Met veel plezier en enthousiasme zal ik vanaf heden mijn kennis en netwerk inbrengen in de raad van toezicht, omdat ik in mijn loopbaan heb ervaren hoe belangrijk kunst en cultuur zijn voor een sterke samenleving op zowel cultureel, sociaal als economisch vlak.”

Naast Van Burgsteden treden Michiel Gerlagh en Yolande Ulenaers als lid toe tot de raad van toezicht van Cultuur Oost. Gerlagh is lid van het college van bestuur van het Graafschap College en bekleedt diverse bestuursfuncties. Hij is onder andere bestuursvoorzitter van de Stichting Onderwijsarbeidsmarkt mbo. Ulenaers is voorzitter college van bestuur a.i. van de Stichting OVO en bekleedt meerdere advies- en bestuursfuncties. Ze is onder andere lid van de raad van advies van Radboud Centrum Sociale Wetenschappen.

Sarah Heijse, directeur-bestuurder Cultuur Oost: “De drie nieuwe leden van de raad van toezicht brengen enorm veel politiek-bestuurlijke ervaring in binnen een breed maatschappelijke context. Ik kijk ernaar uit om samen met hen verder te bouwen aan onze organisatie en wens ze veel plezier en succes in hun nieuwe rol.”

Sarah Heijse

Contact

Sarah Heijse

De uitdaging voor de toekomst is om de kwaliteit van onze culturele infrastructuur in onze provincie sterk te houden en te versterken.

Stel een vraag