Kunst & Kidz - online cultuureducatie

Vier kunstvakdocenten (1 beeldend en 3 muziek) uit Brummen leren hoe ze hun workshops voor het onderwijs, in Corona-tijd, online kunnen aanbieden. Door film-coaching van filmmaker Inge Theunissen (ItMoves) krijgen de kunstvakdocenten inzicht in: script schrijven ‘hoe vertel ik mijn verhaal’, opnamemogelijkheden en montagekeuzes. De filmmaker voert de eindredactie.

Brummen Inge Ep 3 musici

filmmaker Inge Theunissen aan het werk

Vier filmpjes van kunstvakdocenten uit Brummen

In samenwerking ontstaan 4 filmpjes, 1 voor elke kunstvakdocent, met als doel: leerkrachten en leerlingen in de klas te stimuleren tot een creatieve activiteit. De filmpjes maken onderdeel uit van het culturele jaarprogramma voor de Brummense scholen. Het project is ontwikkeld in samenwerking met FilmHUB Oost.

Hoorn iets voor jou?
Muziekdocent Jasper Arts laat zien hoe je met tuinslang, een trechter en een kraan-verbindingsstukje zelf een hoorn kunt maken en kunt bespelen.
Op Kunst & Kidz staan ook filmpjes over dwarsfluit of hobo bespelen en boetseren.

Hoorn Jasper Arts Brummen

filmopnamen met muziekdocent Jasper Arts

Topics

Creatieve makers Scholing
Ingrid Perik

Contact

Ingrid Perik

Wat geef je kinderen mee aan culturele bagage voor de toekomst? En wat vraagt dat van jou, als leerkracht? Scholen die antwoord zoeken op die vragen, kunnen me bellen. Ik coach ze graag.

Stel een vraag