Kunstbende via livestream

De voorrondes zijn van start gegaan! De Gelderse voorronde op 25 oktober kun vanuit je luie stoel thuis bekijken omdat Kunstbende alle voorrondes als livestream aanbiedt. De deelnemers treden gewoon zoals altijd op een echt podium op, maar met beperkt publiek. Hoewel beperkt?! Iedereen kan nu meekijken, dus laten we de deelnemers virtueel zoveel mogelijk supporten als we kunnen! Via de chatbox kun je shoutouts doen of vragen stellen.

Laatste update: 9 september 2020

kunstbende 2020

Haal eruit wie erin zit

Voorronde Gelderland en Young Creators Festival

De Gelderse Voorronde is op zondag 25 oktober in Nijmegen. Het Young Creators Festival met daarin de finale is op 7 en 8 november in Amsterdam. De voorronde in Doornroosje is coronaproof en de acts zijn te volgen via een livestream.
Jongeren hebben begripvol gereageerd op het verplaatsen van voorrondes en finale naar het najaar. In de WhatsApp-groepen waar de deelnemers per kunstdiscipline verzameld zijn, is volop werk gedeeld. Om in te spelen op deze behoefte kunnen alle jongeren hun performance ook via de Instagram van Kunstbende landelijk delen. Het platform heeft een groot bereik en de oproep vindt gretig gehoor.

Klub Kunstbende

Meer dan ooit laten jongeren actief van zich horen op internet. De coronatijd zet hun creativiteit op scherp. Om deze talenten zoveel mogelijk te stimuleren, is Kunstbende gestart met het online podium KLUB Kunstbende. In deze KLUB werkt Kunstbende actief samen met partners, deelnemers, ambassadeurs, coaches, masters en vele andere professionals uit het culturele en creatieve veld. De KLUB geeft alle ruimte aan jongeren om hun work-in-progress (#vanpodiumnaarzolder) te laten zien en geïnterviewd te worden over kunstmaken in deze gekke tijd. Ook kunnen ze van alles leren via Krash Kourses in samenwerking met Rabobank (zoals de Kourses van Kunstbende-ambassadeurs Stefano Keizers en Shay Latukolan), online coaching en de splinternieuwe online masterclasses.

De KLUB vormt het begin van een meerjarenplan waarin Kunstbende haar kracht als community gaat uitbouwen. Deelnemers geven namelijk keer op keer aan hoe belangrijk het is om andere (jonge) makers te ontmoeten, van elkaar te leren en zo de volgende stap te kunnen zetten in hun ontwikkeling. Want: het beste uit jezelf halen doe je niet alleen!

Winnaars Kunstbende 2019

Winnaars Kunstbende Finale 2019.

Plannen voor de toekomst

Kunstbende heeft eind augustus 2020 een positief advies gekregen van het Fonds voor Cultuurparticipatie in de regeling Talent & Festivals 2021-2024! Wat zijn we blij en trots. We gaan ons, samen met al onze partners, de komende jaren enorm inzetten om zoveel mogelijk jonge makers op weg te helpen. Het advies is hier terug te lezen. Hieronder een paar citaten uit het advies:

‘De commissie is onder de indruk van de lange lijst met partners van kwaliteit. Deze zijn zeer divers van inhoud en wijze van samenwerking, zowel landelijk, regionaal als zeer lokaal.’

‘Deelnemers komen uit alle windstreken van Nederland. Niet alleen zijn alle provincies evenredig vertegenwoordigd, er is ook een goede verhouding tussen stad en platteland. Kunstbende komt op plekken in de regio waar niet of nauwelijks cultureel of creatief aanbod is voor deze jongeren.’

‘Kunstbende heeft in dertig jaar tijd een goede reputatie in Nederland opgebouwd als grootste podium voor talentontwikkeling voor jongeren van 13-18 jaar. Ze is de enige organisatie die op landelijke schaal in alle kunstdisciplines een competitie heeft. Met aanbod van consistente kwaliteit, een zeer uitgebreid netwerk en een trapsgewijze methode helpt Kunstbende jongeren daadwerkelijk op weg om hun talent en identiteit te ontwikkelen. Kunstbende heeft zich bewezen als een zeer toegankelijke en open organisatie, die de doelgroep zeer goed kent en aanvoelt en zich doorlopend weet te vernieuwen.’

Kunstbende en Cultuur Oost

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent van 13 t/m 18 jaar. Jonge talenten doen niet alleen podiumervaring op, maar krijgen ook nuttige feedback van een professionele jury. Bovendien maken ze kans op mooie prijzen zoals vrijkaartjes, tegoedbonnen, optredens, exposities en workshops. Jaarlijks doen zo’n 300 jonge talenten mee in Gelderland in de categorieën *dans *dj *expo *fashion *film *muziek *taal *theater.

Cultuur Oost is een van de regionale organisatoren van de Kunstbende voorrondes en werft daarvoor deelnemers binnen jongerennetwerken in Gelderland. Hiermee genereert de organisatie veel kennis over deze doelgroep.

Topics

Kunst en Cultuur
Harm Baaijens

Contact

Harm Baaijens

Ik coördineer en produceer festivals, producties en bijeenkomsten met jongeren en kinderen als doelgroep.

Stel een vraag