Kunstbende

Op 18 april zijn de winnaars van de voorronde van Kunstbende Gelderland 2022 bekendgemaakt. De voorronde vond plaats in Podium & Filmtheater Gigant in Apeldoorn. Jongeren van 13 t/m 18 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater met hun zelfgemaakte werk om de felbegeerde Kunstbende Award. Op donderdag 26 mei organiseert Kunstbende nog voor alle finalisten uit Nederland een Finalistendag. Op zondag 26 juni gaan de eersteprijswinnaars gaan naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival in de Kromhouthal in Amsterdam.

Winnaars Kunstbende Gelderland 2022__fotograaf Marcel Krijgsman

Kunstbende Gelderland 2022

Winnaars 2022

Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 18 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival op 26 juni in de Kromhouthal in Amsterdam. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. Een driekoppige jury per categorie beoordeelde de acts en maakte de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking aan het eind van de dag. De winnaars van Kunstbende Gelderland 2022 zijn:

DANS 1. Chen Hartink (18 jaar, Brummen)
DJ 1. Xavi del Mundo (18 jaar, Apeldoorn) 2. DJ Tijn (17 jaar, Heerewaarden) 3. Naces (17 jaar, Arnhem)
EXPO 1. Zara Veldhoen (16 jaar, Oldebroek)
FASHION 1. Lauw (18 jaar, Nijmegen)
FILM 1. Jayden Wolf (18 jaar, Harderwijk)
MUZIEK 1. Lynn Kools (17 jaar, Culemborg) 2. Andrés Janssen (19 jaar, Arnhem) 3. Audomara (18 jaar, Winssen)
TAAL 1. Fabia Nooij (17 jaar, Arnhem)
THEATER 1. Lars (18 jaar, Ubbergen) 2. Fabia Nooij (17 jaar, Arnhem) 3. Qinn en Amy  (16 jaar, Eefde)

Aftermovie Kunstbende Gelderland 2022
Voorronde Gelderland
maandag 18 april 2022
Podium & Filmtheater Gigant in Apeldoorn

Join the KLUB en meld je aan voor Kunstbende!

Zoek je een podium voor je act of kunst en wil je feedback van een jury? Doe mee aan Kunstbende!

Kunstbende en Cultuur Oost

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent van 13 t/m 18 jaar. Jonge talenten doen niet alleen podiumervaring op, maar krijgen ook nuttige feedback van een professionele jury. Bovendien maken ze kans op mooie prijzen zoals vrijkaartjes, tegoedbonnen, optredens, exposities en workshops. Jaarlijks doen zo’n 300 jonge talenten mee in Gelderland in de categorieën *content creator *dans *dj *expo *fashion *film *muziek *taal *theater.

Cultuur Oost is een van de regionale organisatoren van de Kunstbende voorrondes en werft daarvoor deelnemers binnen jongerennetwerken in Gelderland. Hiermee genereert de organisatie veel kennis over deze doelgroep.

Wat is jouw Talent?
Jante Wortel schrijft proza en poëzie. Zij won in 2015 Kunstbende in de categorie Taal. Jante studeerde in 2017 af aan Creative Writing ArtEZ en werd daarna geselecteerd voor Arnhemse Nieuwe en het Slow Writing Lab. Jante werkt aan haar debuutroman die bij uitgeverij Das Mag zal verschijnen.

Wat is jouw Talent?
Tim Beeren deed in 2018 deed mee aan de voorrondes van Kunstbende in de categorie DJ. Na Kunstbende heeft hij een netwerk opgebouwd en muziek uitgebracht die onderhand al miljoenen keren beluisterd is.

Wat is jouw Talent?
Shinshan werd eerste bij Kunstbende met zijn optreden in de categorie Dans, ook won hij Hollands Got Talent en de internationale Red Bull ‘Dance your Style’ competitie in Parijs.

Topics

Kunst en Cultuur
Liselot Peerenboom

Contact

Liselot Peerenboom

Ik werk samen met de adviseurs uit het team participatie, binnen deze samenwerking ligt mijn focus op projecten die een inclusievere samenleving stimuleren.

Stel een vraag