Kunstbende workshops in aanloop naar de Gelderse Voorronde

Voorronde maandag 13 april

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent van 13 t/m 18 jaar. Op maandag 13 april 2020 is de Gelderse Voorronde in Doornroosje, Nijmegen. Voor wie voor het eerst meedoet en voor wie extra inspiratie wil opdoen zijn er gratis workshops door het hele land. Kijk in de agenda van Kunstbende.nl voor het aanbod in Gelderland.

kunstbende 2020

Haal eruit wie erin zit

Nieuwe categorie Influencer bij Kunstbende

Kunstbende geeft content creators een eigen podium waarbij ze kans maken om de prijs voor ‘Beste Influencer’ in de wacht te slepen. De nieuwe categorie ‘Influencer’ is ontstaan in samenwerking met ambassadeur Kalvijn, een van de bekendste content creators van ons land. De beste influencer wint drie maanden begeleiding door Kalvijn en zijn management.

27 juni – Kunstbende Young Creators Festival

Op zaterdag 27 juni 2020 vindt de 30e editie van Kunstbende Young Creators Festival plaats in de Westergas Amsterdam met optredens van hét jonge talent van de toekomst, maar ook optredens van Kunstbende’s ambassadeurs, workshops, foodtrucks en nog veel meer!

In 2019 waren de acts uit Gelderland met plek op het erepodium:

  • 1e prijs Muziek: Marise (18 jaar, Baak)
  • 2e prijs Film: Ains (17 jaar, Zutphen)
  • 3e prijs Expo: Vera (16 jaar, Kleve)

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent van 13 t/m 18 jaar. Jonge talenten doen niet alleen podiumervaring op, maar krijgen ook nuttige feedback van een professionele jury. Bovendien maken ze kans op mooie prijzen zoals vrijkaartjes, tegoedbonnen, optredens, exposities en workshops. Jaarlijks doen zo’n 300 jonge talenten mee in Gelderland in de categorieën *dans *dj *expo *fashion *film *muziek *taal *theater.

Winnaars Kunstbende 2019

Winnaars Kunstbende Finale 2019

Winnaars Voorronde Gelderland 2019:

Dit waren de winnaars van de Voorronde Gelderland op maandag 22 april 2019 in Doornroosje Nijmegen:

  • Dans 1 Nibbit. 2 Ameryl, Aïcha en Milou. 3 Dilek Mohrmann
  • DJ 1 DJ Gillmore 2 Noutic 3 DJ Nox
  • Expo 1 Vera 2 A new era 3 Lazyce
  • Film 1 Ains 2 Amy-Joy Jalloh 3 Jay The Filmmaker
  • Muziek 1 Marise 2 Bente Bakker 3 Faffi
  • Taal 1 Florien 2 Fabia 3 Evelinde
  • Theater 1 Lieke Anvelink 2 Mila 3 Inez

Workshops in 2019

Kunstbende organiseerde in 2019 gratis workshops door het hele land. Kunstbende Gelderland verzorgde bijvoorbeeld op 28 maart een workshopmiddag op ISK ’t Venster in Arnhem. ISK is een opleiding voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die uit het buitenland komen en de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen. Zij leren in twee jaar tijd genoeg om door te stromen naar het voortgezet onderwijs. Kunstbende was nog nauwelijks bekend bij hen. Aan de workshops Taal, Theater, Dans, Muziek, Tekenen en Fotografie deden 50 jongeren mee, waarvan al direct 11 zich hebben aangemeld voor de Voorronde van 22 april.

WhatsApp Image 2019-03-28 at 16.46.01

Workshopmiddag bij ISK Arnhem

Aftermovie Kunstbende Festival 2019

Inschrijving 2020

Jongeren van 13 t/m 18 jaar kunnen zich inschrijven voor Kunstbende 2020 via kunstbende.nl.
Tweede Paasdag, maandag 13 april is de Voorronde van Kunstbende Gelderland in Doornroosje, Nijmegen.

Cultuur Oost is een van de regionale organisatoren van de Kunstbende voorrondes en werft daarvoor deelnemers binnen jongerennetwerken in Gelderland. Hiermee genereert de organisatie veel kennis over deze doelgroep.

Topics

Kunsten
Harm Baaijens

Door

Harm Baaijens

Ik coördineer en produceer festivals, producties en bijeenkomsten met jongeren en kinderen als doelgroep.

Stel een vraag