Prijzen voor Marise, Ains en Vera bij landelijke Finale Kunstbende

Op 29 juni zijn de winnaars van Kunstbende 2019 tijdens het Kunstbende Young Creators Festival bekendgemaakt. Het festival vond plaats op de Westergas in Amsterdam. Verdeeld over 91 acts streden 172 jongeren in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars mogen optreden in de What’s Happening-area van Rabobank en Kunstbende op Lowlands en andere grote podia, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. De acts uit Gelderland die met plek op het erepodium zijn:

  • 1e prijs Muziek: Marise (18 jaar, Baak)
  • 2e prijs Film: Ains (17 jaar, Zutphen)
  • 3e prijs Expo: Vera (16 jaar, Kleve)

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent van 13 t/m 18 jaar. Jonge talenten doen niet alleen podiumervaring op, maar krijgen ook nuttige feedback van een professionele jury. Bovendien maken ze kans op mooie prijzen zoals vrijkaartjes, tegoedbonnen, optredens, exposities en workshops. Jaarlijks doen zo’n 300 jonge talenten mee in Gelderland in de categorieën *dans *dj *expo *fashion *film *muziek *taal *theater.

Winnaars Kunstbende 2019

Winnaars Kunstbende Finale 2019

KUNSTBENDE 2019:

De winnaars van de Voorronde Gelderland op maandag 22 april 2019 in Doornroosje Nijmegen:

  • Dans 1 Nibbit. 2 Ameryl, Aïcha en Milou. 3 Dilek Mohrmann
  • DJ 1 DJ Gillmore 2 Noutic 3 DJ Nox
  • Expo 1 Vera 2 A new era 3 Lazyce
  • Film 1 Ains 2 Amy-Joy Jalloh 3 Jay The Filmmaker
  • Muziek 1 Marise 2 Bente Bakker 3 Faffi
  • Taal 1 Florien 2 Fabia 3 Evelinde
  • Theater 1 Lieke Anvelink 2 Mila 3 Inez

Workshops

Kunstbende organiseerde dit jaar gratis workshops door het hele land. Kunstbende Gelderland verzorgde bijvoorbeeld op 28 maart een workshopmiddag op ISK ’t Venster in Arnhem. ISK is een opleiding voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die uit het buitenland komen en de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen. Zij leren in twee jaar tijd genoeg om door te stromen naar het voortgezet onderwijs. Kunstbende was nog nauwelijks bekend bij hen. Aan de workshops Taal, Theater, Dans, Muziek, Tekenen en Fotografie deden 50 jongeren mee, waarvan al direct 11 zich hebben aangemeld voor de Voorronde van 22 april.

WhatsApp Image 2019-03-28 at 16.46.01

Workshopmiddag bij ISK Arnhem

Aftermovie Kunstbende Festival 2019

Inschrijving 2020 geopend

Jongeren van 13 t/m 18 jaar kunnen zich al inschrijven voor Kunstbende 2020 via kunstbende.nl. De workshops starten in het najaar van 2019, de voorrondes zijn in het voorjaar van 2020 en het festival is in de zomer van 2020.

Cultuur Oost is een van de regionale organisatoren van de Kunstbende voorrondes en werft daarvoor deelnemers binnen jongerennetwerken in Gelderland. Hiermee genereert de organisatie veel kennis over deze doelgroep.

Topics

Kunsten
Harm Baaijens

Door

Harm Baaijens

Ik coördineer en produceer festivals, producties en bijeenkomsten met jongeren en kinderen als doelgroep.

Stel een vraag