Kunstbendewinnaars Gelderland op weg naar de Finale

Winnaars van de voorronde Kunstbende Gelderland bereiden zich voor op de Finale van 2 oktober. Tijdens de Arnhemse Uitnacht  gaven de Gelderse Finalisten Fabia Nooij, Connor, Dilek & Phoebe en Misgana van Kunstbende een optreden bij Rozet Arnhem en Sofia Mols (1e prijs Fashion) exposeert daar nog tot 24 september haar werk.

Fashion

1e prijs Fashion: Sofia Mols

Op 20 juni zijn de winnaars van de voorronde van Kunstbende Gelderland 2021 bekendgemaakt. De voorronde vond plaats via een livestream in poppodium Doornroosje in Nijmegen en werd door ruim 2.300 bezoekers bekeken. Jongeren van 13 t/m 18 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars gaan naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op zaterdag 2 oktober in de Kromhouthal in Amsterdam.

Winnaars Kunstbende Gelderland 2021

Dans: 1. Dilek en Phoebe (17 jaar, Duiven) 2. Misgana (16, Millingen a/d Rijn)  3. India (19 jaar)
DJ: 
1. Dj Sennsation (16 jaar, Druten) 2. TJenses (18 jaar, Millingen a/d Rijn) 3. DJ Tijn (16 jaar, Heerewaarden)
Fashion:
1. Sofia Mols (16 jaar, Culemborg)
Film: 1. Thalia Bosman (18 jaar, Nijmegen)
Muziek: 1. Reza Zweers (15 jaar, Bunnik) 2. Olaf Putker (18 jaar, Zutphen) 3. Audomara (17 jaar, Nijmegen)
Taal: 1. Fabia (17 jaar, Arnhem) 2. Noa (17 jaar, Beesd) 3. Norah (13 jaar, Dieren)
Theater:  1. Connor (18 jaar, Arnhem) 2. Marieke (16 jaar, Nijmegen) 3. Elise (12 jaar, Zutphen)

Muziekwinnaars te gast bij Arnhem Live
Op zondag 4 juli waren de winnaars Reza, Olaf en Audomara te gast bij Arnhem Live #supportyourlocals (kijk vanaf 42.15)

Sofia Mols in de Gelderlander
Sofia (16) weet wel raad met je oude stropdassen: ‘Aan de vervuiling in de kledingindustrie wil ik niet meedoen’ Lees meer

Aftermovie Kunstbende Gelderland

Voorronde Gelderland
zondag 20 juni 2021
Doornroosje Nijmegen

Finale 2021 en Ontwikkelingstraject

Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 18 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival op 2 oktober in de Kromhouthal in Amsterdam. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

kunstbendefinale

De eersteprijswinnaars gaan naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op zaterdag 2 oktober in de Kromhouthal in Amsterdam.

Terugblik Finale Kunstbende 2020:
Prijzen voor Mara en Thias uit Gelderland

Mara Linde heeft met ‘Constante Toekomst’ de eerste prijs in de categorie film in de wacht gesleept. Thias Baakman won de tweede prijs in de nieuwe categorie influencer. Op 12 november trok Kunstbende langs de huizen en scholen van de winnaars om ze te verrassen met het behalen van hun prijs.

Mara Linde

1e prijs Film Kunstbende Live 2020: Constante Toekomst van Mara Linde. Naast een award wint zij een vertoning op International Film Festival Rotterdam.

Thias Baakman

2e prijs Influencer Kunstbende Live 2020: Thias Baakman

Aftershow Kunstbende Live 2020

Op 7 en 8 november 2020 vond de landelijke finale plaats tijdens Kunstbende Live op de Westergas in Amsterdam. In de aftershow praten reporters Lieke, Sam, Luuk en Ryan na met deelnemers over deze bijzondere coronaproof editie.

Kunstbende en Cultuur Oost

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent van 13 t/m 18 jaar. Jonge talenten doen niet alleen podiumervaring op, maar krijgen ook nuttige feedback van een professionele jury. Bovendien maken ze kans op mooie prijzen zoals vrijkaartjes, tegoedbonnen, optredens, exposities en workshops. Jaarlijks doen zo’n 300 jonge talenten mee in Gelderland in de categorieën *dans *dj *expo *fashion *film *muziek *taal *theater.

Cultuur Oost is een van de regionale organisatoren van de Kunstbende voorrondes en werft daarvoor deelnemers binnen jongerennetwerken in Gelderland. Hiermee genereert de organisatie veel kennis over deze doelgroep.

Wat is jouw Talent?
Jante Wortel schrijft proza en poëzie. Zij won in 2015 Kunstbende in de categorie Taal. Jante studeerde in 2017 af aan Creative Writing ArtEZ en werd daarna geselecteerd voor Arnhemse Nieuwe en het Slow Writing Lab. Jante werkt aan haar debuutroman die bij uitgeverij Das Mag zal verschijnen.

Wat is jouw Talent?
Tim Beeren deed in 2018 deed mee aan de voorrondes van Kunstbende in de categorie DJ. Na Kunstbende heeft hij een netwerk opgebouwd en muziek uitgebracht die onderhand al miljoenen keren beluisterd is.

Wat is jouw Talent?
Shinshan werd eerste bij Kunstbende met zijn optreden in de categorie Dans, ook won hij Hollands Got Talent en de internationale Red Bull ‘Dance your Style’ competitie in Parijs.

Topics

Kunst en Cultuur
Liselot Peerenboom

Contact

Liselot Peerenboom

Ik werk samen met de adviseurs uit het team participatie, binnen deze samenwerking ligt mijn focus op projecten die een inclusievere samenleving stimuleren.

Stel een vraag