Kunstbende

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent van 13 t/m 18 jaar. Jonge talenten doen niet alleen podiumervaring op, maar krijgen ook nuttige feedback van een professionele jury. Bovendien maken ze kans op mooie prijzen zoals vrijkaartjes, tegoedbonnen, optredens, exposities en workshops. Jaarlijks doen zo’n 300 jonge talenten mee in Gelderland in de categorieën *dans *dj *expo *fashion *film *muziek *taal *theater.

kunstbende 2019 winnaars foto Marcel Krijgsman

Winnaars van de Gelderse Voorronde in 2019

KUNSTBENDE 2019:

De winnaars van de Voorronde Gelderland op maandag 22 april 2019 in Doornroosje Nijmegen:

  • Dans 1 Nibbit. 2 Ameryl, Aïcha en Milou. 3 Dilek Mohrmann
  • DJ 1 DJ Gillmore 2 Noutic 3 DJ Nox
  • Expo 1 Vera 2 A new era 3 Lazyce
  • Film 1 Ains 2 Amy-Joy Jalloh 3 Jay The Filmmaker
  • Muziek 1 Marise 2 Bente Bakker 3 Faffi
  • Taal 1 Florien 2 Fabia 3 Evelinde
  • Theater 1 Lieke Anvelink 2 Mila 3 Inez

Workshops

Kunstbende organiseerde dit jaar gratis workshops door het hele land. Kunstbende Gelderland verzorgde bijvoorbeeld op 28 maart een workshopmiddag op ISK ’t Venster in Arnhem. ISK is een opleiding voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die uit het buitenland komen en de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen. Zij leren in twee jaar tijd genoeg om door te stromen naar het voortgezet onderwijs. Kunstbende was nog nauwelijks bekend bij hen. Aan de workshops Taal, Theater, Dans, Muziek, Tekenen en Fotografie deden 50 jongeren mee, waarvan al direct 11 zich hebben aangemeld voor de Voorronde van 22 april.

WhatsApp Image 2019-03-28 at 16.46.01

Workshopmiddag bij ISK Arnhem

Aftermovie Kunstbende Festival 2019

Kunstbende Young Creators Festival 2019

Op zaterdag 29 juni 2019 vindt het Kunstbende Young Creators Festival plaats. Dit is het festival voor creatieve jongeren op het gebied van Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Tijdens het Festival is dé finale van Kunstbende 2019. In totaal strijden er 96 acts om de titel. De winnaars ontvangen prijzen die ervoor zorgen dat zij zich verder kunnen ontwikkelen en een netwerk opbouwen. Op het Kunstbende Young Creators Festival zie je optredens van hét jonge talent van de toekomst. Hiernaast is er genoeg te doen zoals workshops en zijn er foodtrucks en workshops.

Cultuur Oost is een van de regionale organisatoren van de Kunstbende voorrondes en werft daarvoor deelnemers binnen jongerennetwerken in Gelderland. Hiermee genereert de organisatie veel kennis over deze doelgroep.

Topics

Kunsten
Harm Baaijens

Door

Harm Baaijens

Ik coördineer en produceer festivals, producties en bijeenkomsten met jongeren en kinderen als doelgroep.

Stel een vraag