Kunstbende kiest Beste Influencer

Creatief platform voegt nieuwe categorie aan wedstrijd toe

Kunstbende, het creatieve platform voor jongeren van 13 t/m 18 jaar, geeft content creators een eigen podium waarbij ze kans maken om de prijs voor ‘Beste Influencer’ in de wacht te slepen. De nieuwe categorie ‘Influencer’ is ontstaan in samenwerking met ambassadeur Kalvijn, een van de bekendste content creators van ons land. De beste influencer wint drie maanden begeleiding door Kalvijn en zijn management. Kalvijn vertelde hier meer over bij de talkshow BEAU op 17 september.

‘Sociale media zijn een steeds belangrijker onderdeel geworden van onze dagelijkse cultuur. We zien dat jongeren in de afgelopen jaren het online platform zijn gaan gebruiken om zichzelf creatiever te uiten, zowel in beeld als in tekst. Het is fantastisch om te zien wat voor prachtige dingen er online worden gemaakt en wat voor impact het maakt op hun generatiegenoten. Zij identificeren zich met jonge influencers en laten zich erdoor inspireren. Deze influencers, ook wel content creators, verdienen erkenning voor de veelzijdige en creatieve content die zij maken. Het is voor ons een logische stap om ze nu officieel een podium te geven en mee te nemen in ons festivalprogramma’, aldus Marjolein Rietveld (directeur Kunstbende).

kunstbende 2020

Haal eruit wie erin zit

Kunstbende Young Creators Festival

Op 29 juni zijn de winnaars van Kunstbende 2019 tijdens het Kunstbende Young Creators Festival bekendgemaakt. Het festival vond plaats op de Westergas in Amsterdam. Verdeeld over 91 acts streden 172 jongeren in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars mogen optreden in de What’s Happening-area van Rabobank en Kunstbende op Lowlands en andere grote podia, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. De acts uit Gelderland die met plek op het erepodium zijn:

  • 1e prijs Muziek: Marise (18 jaar, Baak)
  • 2e prijs Film: Ains (17 jaar, Zutphen)
  • 3e prijs Expo: Vera (16 jaar, Kleve)

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent van 13 t/m 18 jaar. Jonge talenten doen niet alleen podiumervaring op, maar krijgen ook nuttige feedback van een professionele jury. Bovendien maken ze kans op mooie prijzen zoals vrijkaartjes, tegoedbonnen, optredens, exposities en workshops. Jaarlijks doen zo’n 300 jonge talenten mee in Gelderland in de categorieën *dans *dj *expo *fashion *film *muziek *taal *theater.

Winnaars Kunstbende 2019

Winnaars Kunstbende Finale 2019

KUNSTBENDE 2019:

De winnaars van de Voorronde Gelderland op maandag 22 april 2019 in Doornroosje Nijmegen:

  • Dans 1 Nibbit. 2 Ameryl, Aïcha en Milou. 3 Dilek Mohrmann
  • DJ 1 DJ Gillmore 2 Noutic 3 DJ Nox
  • Expo 1 Vera 2 A new era 3 Lazyce
  • Film 1 Ains 2 Amy-Joy Jalloh 3 Jay The Filmmaker
  • Muziek 1 Marise 2 Bente Bakker 3 Faffi
  • Taal 1 Florien 2 Fabia 3 Evelinde
  • Theater 1 Lieke Anvelink 2 Mila 3 Inez

Workshops

Kunstbende organiseerde dit jaar gratis workshops door het hele land. Kunstbende Gelderland verzorgde bijvoorbeeld op 28 maart een workshopmiddag op ISK ’t Venster in Arnhem. ISK is een opleiding voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die uit het buitenland komen en de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen. Zij leren in twee jaar tijd genoeg om door te stromen naar het voortgezet onderwijs. Kunstbende was nog nauwelijks bekend bij hen. Aan de workshops Taal, Theater, Dans, Muziek, Tekenen en Fotografie deden 50 jongeren mee, waarvan al direct 11 zich hebben aangemeld voor de Voorronde van 22 april.

WhatsApp Image 2019-03-28 at 16.46.01

Workshopmiddag bij ISK Arnhem

Aftermovie Kunstbende Festival 2019

Inschrijving 2020 geopend

Jongeren van 13 t/m 18 jaar kunnen zich al inschrijven voor Kunstbende 2020 via kunstbende.nl. De workshops starten in het najaar van 2019, de voorrondes zijn in het voorjaar van 2020 en het festival is in de zomer van 2020.
Tweede Paasdag, maandag 13 april is de Voorronde van Kunstbende Gelderland in Doornroosje, Nijmegen.

Cultuur Oost is een van de regionale organisatoren van de Kunstbende voorrondes en werft daarvoor deelnemers binnen jongerennetwerken in Gelderland. Hiermee genereert de organisatie veel kennis over deze doelgroep.

Topics

Kunsten
Harm Baaijens

Door

Harm Baaijens

Ik coördineer en produceer festivals, producties en bijeenkomsten met jongeren en kinderen als doelgroep.

Stel een vraag