Kunstbende #vanpodiumnaarzolder

In juni start Kunstbende samen met haar partners online masterclasses voor alle Kunstbende-deelnemers. Omdat de voorrondes zijn verplaatst naar het najaar, helpen de masterclasses jonge makers om hun act te verbeteren in de zomer en zichzelf verder te ontwikkelen.

Laatste update: 9 juli 2020

kunstbende 2020

Haal eruit wie erin zit

Voorronde Gelderland en Young Creators Festival

De Kunstbende Voorronde Gelderland stond gepland op 13 april, tweede Paasdag, maar deze is uiteraard verplaatst. Onder leiding van de landelijke Kunstbende zijn de provinciale voorrondes naar de maanden september en oktober verplaatst. De Gelderse Voorronde is op zondag 25 oktober. Het Young Creators Festival met daarin de finale is op 7 en 8 november. We doen er alles aan om Kunstbende 2020 in een nieuwe vorm te laten doorgaan, juist omdat er nu, in deze moeilijke tijd, zoveel mooie initiatieven vanuit jongeren ontstaan. De voorronde in Doornroosje is coronaproof en de acts zijn te volgen via een livestream.

Reactie jongeren

Jongeren reageren begripvol op het verplaatsen van voorrondes en finale en zijn bereid mee te verhuizen als ze kunnen. In de WhatsApp-groepen waarin we de deelnemers per kunstdiscipline verenigen en met ze communiceren, ontstaan opbeurende gesprekken en wordt er volop werk gedeeld. Om in te spelen op deze behoefte bieden we alle jongeren de mogelijkheid hun performance via de Instagram van Kunstbende landelijk te delen. Het platform heeft een groot bereik en de oproep vindt gretig gehoor.

Klub Kunstbende

Meer dan ooit laten jongeren actief van zich horen op internet. De coronatijd zet hun creativiteit op scherp. Om deze talenten zoveel mogelijk te stimuleren, is Kunstbende gestart met het online podium KLUB Kunstbende. In deze KLUB werkt Kunstbende actief samen met partners, deelnemers, ambassadeurs, coaches, masters en vele andere professionals uit het culturele en creatieve veld. De KLUB geeft alle ruimte aan jongeren om hun work-in-progress (#vanpodiumnaarzolder) te laten zien en geïnterviewd te worden over kunstmaken in deze gekke tijd. Ook kunnen ze van alles leren via Krash Kourses in samenwerking met Rabobank (zoals de Kourses van Kunstbende-ambassadeurs Stefano Keizers en Shay Latukolan), online coaching en de splinternieuwe online masterclasses.

De KLUB vormt het begin van een meerjarenplan waarin Kunstbende haar kracht als community gaat uitbouwen. Deelnemers geven namelijk keer op keer aan hoe belangrijk het is om andere (jonge) makers te ontmoeten, van elkaar te leren en zo de volgende stap te kunnen zetten in hun ontwikkeling. Want: het beste uit jezelf halen doe je niet alleen!

Winnaars Kunstbende 2019

Winnaars Kunstbende Finale 2019.

Kunstbende en Cultuur Oost

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent van 13 t/m 18 jaar. Jonge talenten doen niet alleen podiumervaring op, maar krijgen ook nuttige feedback van een professionele jury. Bovendien maken ze kans op mooie prijzen zoals vrijkaartjes, tegoedbonnen, optredens, exposities en workshops. Jaarlijks doen zo’n 300 jonge talenten mee in Gelderland in de categorieën *dans *dj *expo *fashion *film *muziek *taal *theater.

Cultuur Oost is een van de regionale organisatoren van de Kunstbende voorrondes en werft daarvoor deelnemers binnen jongerennetwerken in Gelderland. Hiermee genereert de organisatie veel kennis over deze doelgroep.

Topics

Kunst en Cultuur
Harm Baaijens

Contact

Harm Baaijens

Ik coördineer en produceer festivals, producties en bijeenkomsten met jongeren en kinderen als doelgroep.

Stel een vraag