Connor en Sofia winnen 3e prijs in Finale Kunstbende

Winnaars van de voorronde Kunstbende Gelderland traden zaterdag 2 oktober op tijdens de Finale in de Kromhouthal in Amsterdam. Het programma van het Kunstbende Young Creators Festival staat hier. Er waren twee Gelderse prijswinnaars.
De 3e prijs Theater was voor Connor en de 3e prijs Fashion voor Sofia Mols.

KB Connor 2021

Kunstbende Finale 2021 met een 3e prijs Theater voor Connor

Op 20 juni zijn de winnaars van de voorronde van Kunstbende Gelderland 2021 bekendgemaakt. De voorronde vond plaats via een livestream in poppodium Doornroosje in Nijmegen en werd door ruim 2.300 bezoekers bekeken. Jongeren van 13 t/m 18 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars namen deel aan de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op zaterdag 2 oktober in de Kromhouthal in Amsterdam.

Winnaars Kunstbende Gelderland 2021

Dans: 1. Dilek en Phoebe (17 jaar, Duiven) 2. Misgana (16, Millingen a/d Rijn)  3. India (19 jaar)
DJ: 
1. Dj Sennsation (16 jaar, Druten) 2. TJenses (18 jaar, Millingen a/d Rijn) 3. DJ Tijn (16 jaar, Heerewaarden)
Fashion:
1. Sofia Mols (16 jaar, Culemborg) > 3e prijs in de Finale
Film: 1. Thalia Bosman (18 jaar, Nijmegen)
Muziek: 1. Reza Zweers (15 jaar, Bunnik) 2. Olaf Putker (18 jaar, Zutphen) 3. Audomara (17 jaar, Nijmegen)
Taal: 1. Fabia (17 jaar, Arnhem) 2. Noa (17 jaar, Beesd) 3. Norah (13 jaar, Dieren)
Theater:  1. Connor (18 jaar, Arnhem) > 3e prijs in de Finale 2. Marieke (16 jaar, Nijmegen) 3. Elise (12 jaar, Zutphen)

Muziekwinnaars te gast bij Arnhem Live
Op zondag 4 juli waren de winnaars Reza, Olaf en Audomara te gast bij Arnhem Live #supportyourlocals (kijk vanaf 42.15)

Sofia Mols in de Gelderlander
Sofia (16) weet wel raad met je oude stropdassen: ‘Aan de vervuiling in de kledingindustrie wil ik niet meedoen’ Lees meer

DJ Sennsation (16) maakt kans op Mysteryland-optreden
Bekijk de reportage bij  Omroep Gelderland

Connor uit Gelderland is de winnaar van de 3e prijs Theater van de finale van Kunstbende 2021.
Prijsuitreiking & act op 2 oktober 2021 in de Kromhouthal in Amsterdam.

Sofia Mols uit Gelderland is de winnaar van de 3e prijs Fashion van de finale van Kunstbende 2021.
Prijsuitreiking & act op 2 oktober 2021 in de Kromhouthal in Amsterdam.

Aftermovie Kunstbende Young Creators Festival 2021
Op zaterdag 2 oktober 2021 was het zover: de grande finale van Kunstbende tijdens het Kunstbende Young Creators Festival 2021 met 144 creators uit het hele land.

Backstagevlog Kunstbende Young Creators Festival 2021
Met o.a Sofia Mols en haar modellen die met de collectie UnTied de 3e prijs Fashion won.

Aftermovie Kunstbende Gelderland 2021
Voorronde Gelderland
zondag 20 juni 2021
Doornroosje Nijmegen

Voorronde Gelderland, Finale 2022 en Ontwikkelingstraject

Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 18 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. De Voorronde Gelderland vindt plaats op 18 april 2022 in Gigant Apeldoorn (onder voorbehoud). De eersteprijswinnaars stromen door naar de landelijke finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op zaterdag 25 juni 2022 in de Kromhouthal Amsterdam. Daarna worden de nummers één van het festival door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een mainstage, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Join the KLUB en meld je aan voor Kunstbende 2022!

Zoek je een podium voor je act of kunst en wil je feedback van een jury? Doe mee aan Kunstbende!

Kunstbende en Cultuur Oost

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent van 13 t/m 18 jaar. Jonge talenten doen niet alleen podiumervaring op, maar krijgen ook nuttige feedback van een professionele jury. Bovendien maken ze kans op mooie prijzen zoals vrijkaartjes, tegoedbonnen, optredens, exposities en workshops. Jaarlijks doen zo’n 300 jonge talenten mee in Gelderland in de categorieën *content creator *dans *dj *expo *fashion *film *muziek *taal *theater.

Cultuur Oost is een van de regionale organisatoren van de Kunstbende voorrondes en werft daarvoor deelnemers binnen jongerennetwerken in Gelderland. Hiermee genereert de organisatie veel kennis over deze doelgroep.

Wat is jouw Talent?
Jante Wortel schrijft proza en poëzie. Zij won in 2015 Kunstbende in de categorie Taal. Jante studeerde in 2017 af aan Creative Writing ArtEZ en werd daarna geselecteerd voor Arnhemse Nieuwe en het Slow Writing Lab. Jante werkt aan haar debuutroman die bij uitgeverij Das Mag zal verschijnen.

Wat is jouw Talent?
Tim Beeren deed in 2018 deed mee aan de voorrondes van Kunstbende in de categorie DJ. Na Kunstbende heeft hij een netwerk opgebouwd en muziek uitgebracht die onderhand al miljoenen keren beluisterd is.

Wat is jouw Talent?
Shinshan werd eerste bij Kunstbende met zijn optreden in de categorie Dans, ook won hij Hollands Got Talent en de internationale Red Bull ‘Dance your Style’ competitie in Parijs.

Topics

Kunst en Cultuur
Liselot Peerenboom

Contact

Liselot Peerenboom

Ik werk samen met de adviseurs uit het team participatie, binnen deze samenwerking ligt mijn focus op projecten die een inclusievere samenleving stimuleren.

Stel een vraag