Kunstbende: de KLUB voor jonge makers

Jonge makers kunnen zich weer aanmelden voor het nieuwe seizoen van Kunstbende, dé creatieve community voor iedereen van 13 t/m 19 jaar in Nederland. De community biedt gratis workshops, tutorials, memberdagen, een wedstrijdtraject en coaching. Daarnaast kunnen jongeren op kunstbende.nl een profiel aanmaken, connecten met andere jongeren en feedback geven op elkaars projecten.

Kunstbende – workshop video content Mert Ugurdiken

Kunstbende Workshop Content Creation met Mert Ugurdiken in februari 2023

Join de KLUB!

In 2022-2023 wil Kunstbende nog meer jongeren in Nederland stimuleren hun creatieve skills te ontwikkelen. Denk aan content maken, dansen, schilderen, schrijven, acteren, filmen, muziek maken, dj-en en kleding maken. Het plezier staat voorop; Kunstbende biedt een veilige omgeving met een clubgevoel waarin jongeren zonder druk samen kunnen creëren. Het aanbod is toegankelijk, gratis en divers, zodat zoveel mogelijk jongeren er gebruik van kunnen maken.

Projecten

Niet alleen tijdens memberdagen, maar ook online kunnen jongeren praten over hun werk met anderen. Via hun profiel kunnen ze projecten uploaden en daarop feedback krijgen van andere members. Als ze hun projecten op openbaar zetten, kunnen ze hun profiel gebruiken als portfolio. Zoeken ze specifiek iemand om mee samen te werken, dan kunnen ze een berichtje achterlaten op het Prikbord. De mensen die zij online leren kennen, kunnen ze dan weer ontmoeten tijdens de offline events van Kunstbende.

Kunstbende Gelderland te gast bij de podcast #HETZIJNNETMENSEN

Aftermovie 2022

Persoonlijke coach

Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 19 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. Een driekoppige jury per categorie beoordeelt de acts en maakte de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking aan het eind van de dag.

Gelderse winnaars

Aan de grande finale van Kunstbende tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op 26 juni 2022 namen 144 creators deel. De Nijmeegse Lauw (18 jaar) won de eerste prijs in de categorie Fashion met de act ‘Buiten spelen’. Ook de 18-jarige Lars uit Ubbergen eindigde helemaal bovenaan in de categorie Theater met het theaterstuk ‘Sexy Tussenin’. Chen Hartink (18 jaar) uit Brummen werd tweede in de categorie Dans met zijn dans ‘Serenity’.

De Gelderse Voorronde 2023 is op zondag 25 juni gepland.

Winnaars Kunstbende Gelderland 2022__fotograaf Marcel Krijgsman

De winnaars van Kunstbende Gelderland op maandag 18 april 2022

Aftermovie Kunstbende Gelderland 2022
Voorronde Gelderland
maandag 18 april 2022
Podium & Filmtheater Gigant in Apeldoorn

Join the KLUB en meld je aan voor Kunstbende!

Zoek je een podium voor je act of kunst en wil je feedback van een jury? Doe mee aan Kunstbende!

Kunstbende en Cultuur Oost

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent van 13 t/m 19 jaar én voor iedereen op de middelbare school. (spelregels) Jonge talenten doen niet alleen podiumervaring op, maar krijgen ook nuttige feedback van een professionele jury. Bovendien maken ze kans op mooie prijzen zoals vrijkaartjes, tegoedbonnen, optredens, exposities en workshops. Jaarlijks doen zo’n 300 jonge talenten mee in Gelderland in de categorieën *content creator *dans *dj *expo *fashion *film *muziek *taal *theater.

Cultuur Oost is een van de regionale organisatoren van de Kunstbende voorrondes en werft daarvoor deelnemers binnen jongerennetwerken in Gelderland. Hiermee genereert de organisatie veel kennis over deze doelgroep.

Wat is jouw Talent?
Jante Wortel schrijft proza en poëzie. Zij won in 2015 Kunstbende in de categorie Taal. Jante studeerde in 2017 af aan Creative Writing ArtEZ en werd daarna geselecteerd voor Arnhemse Nieuwe en het Slow Writing Lab. Jante werkt aan haar debuutroman die bij uitgeverij Das Mag zal verschijnen.

Wat is jouw Talent?
Tim Beeren deed in 2018 deed mee aan de voorrondes van Kunstbende in de categorie DJ. Na Kunstbende heeft hij een netwerk opgebouwd en muziek uitgebracht die onderhand al miljoenen keren beluisterd is.

Wat is jouw Talent?
Shinshan werd eerste bij Kunstbende met zijn optreden in de categorie Dans, ook won hij Hollands Got Talent en de internationale Red Bull ‘Dance your Style’ competitie in Parijs.

Topics

Kunst en Cultuur
Liselot Peerenboom

Contact

Liselot Peerenboom

Ik werk samen met de adviseurs uit het team participatie, binnen deze samenwerking ligt mijn focus op projecten die een inclusievere samenleving stimuleren.

Stel een vraag