Meer muziek in het speciaal onderwijs

Scholen voor speciaal onderwijs in de provincie Gelderland opgelet! Dit voorjaar maken jullie kans om een starterspakket muziekinstrumenten te winnen om daarmee het muziekonderwijs op school te stimuleren. Doe mee en meld je snel aan! 

MuziekAkkoord SO

De actie is onderdeel van het landelijk MuziekAkkoord speciaal onderwijs dat op 23 november 2022 werd ondertekend. 

Starterskit met muziekinstrumenten

Stichting Méér Muziek in de Klas heeft extra financiële middelen ontvangen om structureel muziekonderwijs in het speciaal onderwijs in heel Nederland te stimuleren. De scholen voor speciaal onderwijs voor cluster 1 t/m cluster 4 in de provincie Gelderland maken vanaf januari 2023 kans op een starterskit met instrumenten. 

Tijdens de Kindermuziekweek 2023 (24 maart t/m 2 april) maken we er samen een echt feestje van! De winnende scholen ontvangen in deze week hun starterskit, zodat ze gelijk met de instrumenten en het online lesmateriaal aan de slag kunnen. De instrumenten blijven eigendom van de school. 

Hoe gaat het in zijn werk? 

Tot 1 maart 2023 kun je jouw school online aanmelden voor deze unieke kans. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is ons vertellen waarom jij de kinderen op jouw school structureel muziekonderwijs gunt. Geef je op met het aanmeldingformulier onderaan deze pagina en maak een keus uit de starterskits. Wees er snel bij want OP=OP. 

De stimuleringsactie 

Met deze actie nodigen Cultuur Oost en Méér Muziek in de Klas scholen voor speciaal onderwijs uit om méér muziek te maken en om een vervolgstap te zetten richting structureel muziekonderwijs op school. De actie is onderdeel van het landelijk MuziekAkkoord speciaal onderwijs dat op 23 november 2022 werd ondertekend. 

Méér Muziek in de Klas 

Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel onderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Samen met partners, ambassadeurs en sponsoren werkt de organisatie aan het behalen van deze ambitie. 

Cultuur Oost

Het speciaal onderwijs krijgt binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit in de provincie Gelderland extra aandacht. Samen met scholen, schoolbesturen, cultuurpunten, culturele aanbieders en gemeenten werkt Cultuur Oost aan beter cultuuronderwijs en de versterking van de culturele infrastructuur zodat alle kinderen en jongeren toegang hebben tot kunst & cultuur. Muziekonderwijs maakt hier een belangrijk onderdeel van uit.

Aanmeldformulier:

Meer muziek in het speciaal onderwijs

 • E-mailadres
 • Telefoon
 • Naam van de school en vestigingsplaats
 • Functie
 • Tot welke cluster behoort de school? (1/2/3/4)
 • Neemt de school al deel aan Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK)?
 • Is de school onderdeel van een lokaal MuziekAkkoord?
 • Wat is de status van het muziekonderwijs op de school?
 • Welke starterskit wil je graag ontvangen? (slechts 1 kit per school mogelijk)
 • Heb je behoefte aan contact met je lokale cultuurpunt zodat zij kunnen ondersteunen in de organisatie en/of uitvoering van muziekonderwijs?
 • Wil je tijdens de KinderMuziekWeek (24 maart - 2 april) meewerken aan een pr-actie op school?
 • Opmerkingen

Topics

Onderwijs
Joke Veenstra-Rutjes

Contact

Joke Veenstra-Rutjes

Ik zet me in voor een vitale inclusieve culturele infrastructuur.

Stel een vraag