Netwerk Cultuurprofielscholen

Zestien cultuurscholen hebben begin 2016 de Vereniging CultuurProfielScholen Primair Onderwijs (VCPS-PO) opgericht. De VCPS-PO is een landelijke vereniging voor scholen die meer aan kunst- en cultuuronderwijs doen dan gemiddeld. Zij willen samen met culturele partners kennis van goed kunst- en cultuuronderwijs bundelen en uitwisselen.

Kristalorkest. Gitaar. Foto DanielleCorbijn kopie-3

Basisscholen slaan de handen ineen voor beter cultuuronderwijs

De cultuurprofielscholen leggen de lat hoog voor zichzelf, zodat kinderen optimaal uiteenlopende talenten kunnen ontwikkelen. Deze scholen voeden de nieuwsgierigheid en de verwondering van kinderen. Als leerkrachten kinderen willen inspireren, zullen zij ook zelf voortdurend geïnspireerd moeten worden.

De eerste Cultuurprofielschool van Gelderland is de Cso De Zonnehoek in Apeldoorn. Voor leden van de landelijke vereniging en voor geïnteresseerde scholen wordt twee maal per jaar een inspiratie- en studiedag georganiseerd: Meet up! Cultuur Oost faciliteert het netwerk in Oost Nederland.

CultuurProfielScholen Primair Onderwijs

Cultuurprofielschool worden

Scholen die de ambitie hebben om Cultuurprofielschool te worden, kunnen dit aangeven bij Cultuur Oost. Neem vrijblijvend contact op voor een oriënterend gesprek. Cultuur Oost ondersteunt scholen bij het doorlopen van de toelatingsprocedure naar het lidmaatschap van de VCPS-PO.

Lees hier een blog over de eerste Cultuurprofielschool van Gelderland.

Topics

Netwerken Onderwijs