Netwerkbijeenkomst diversiteit & inclusie

Het realiseren van een inclusieve Gelderse cultuursector en het bijdragen aan een inclusieve samenleving met de kracht van kunst staat bij velen hoog op de agenda, maar het gaat niet vanzelf! Tijdens de eerste Netwerkbijeenkomst diversiteit en inclusie werd verkend wat er al gebeurt en wat er beter kan.

werkbijeenkomstDivInclA

Meerjarenprogramma diversiteit en inclusie

Op 16 juni 2022 vond een geslaagde Werkbijeenkomst diversiteit & inclusie plaats in het Posttheater in Arnhem. De middag werd gehost door dagvoorzitter Thijs de Lange. Joke Veenstra van Cultuur Oost vertelde over het meerjarenprogramma dat Cultuur Oost momenteel ontwikkelt om intensief te gaan (samen)werken aan diversiteit en inclusie binnen de Gelderse culturele infrastructuur. Het programma is nog volop in ontwikkeling en de resultaten van deze werkbijeenkomst worden daarin meegenomen.

WerkbijeenkDivInclThijsDeLangeJokeVeenstra

Thijs de Lange en Joke Veenstra

werkbijeenkDivInclRedo

Redouan Ait Chitt

Maak diversiteit en inclusie zichtbaar

Een veelgehoorde suggestie is om diversiteit & inclusie in de culturele sector zichtbaarder te maken, zodat we allemaal kunnen leren van deze ‘best practices’. Deze middag gaf danser Redo (I am Redo) een inspirerende lezing over het omgaan met vooroordelen, tegenslagen, angst en persoonlijke onzekerheden. Redo gelooft dat met de juiste instelling en mentaliteit alles mogelijk is, zolang je voor jezelf maar geen excuses creëert.

Web – CultuurOost-liveverslag-16-06-22-JelkoArts
werkbijeenkomstDivInclC

Verschillende thematafels

werkbijeenkomstDivInclB

Samen hebben we de grootste impact

Aan verschillende thematafels werd gesproken over ambities, knelpunten en kansen om te werken aan meer diversiteit & inclusie. De middag werd afgesloten met een informele borrel.

werkbijeenkDivInclD

Met elkaar in gesprek bij de borrel

Wil je in gesprek over dit onderwerp of meer informatie over bijeenkomsten van dit netwerk, neem dan contact op met Joke Veenstra-Rutjes.

Topics

Diversiteit en Inclusie Kunst en Cultuur Netwerken
Joke Veenstra-Rutjes

Contact

Joke Veenstra-Rutjes

Ik zet me in voor een vitale inclusieve culturele infrastructuur.

Stel een vraag