Netwerken kunst, zorg en welzijn

Cultuur Oost biedt verschillende provinciale netwerken voor professionals die werken met (kwetsbare) ouderen, vluchtelingen, mensen met een beperking of in het speciaal onderwijs.

nathan-anderson-99010-unsplash

KISO

Cultuur Oost biedt met Kunst Inclusief en Speciaal Onderwijs (KISO) een provinciaal netwerk voor professionals die werken met mensen met een beperking of in het speciaal onderwijs. Het netwerk komt twee keer per jaar bij elkaar. Maatschappelijke instellingen als Ateliers dagbesteding, HAN, stichting MEE en De Onderwijsspecialisten nemen al deel.
In het netwerk vinden zo verschillende maatschappelijke domeinen aansluiting bij elkaar. Daaruit kunnen nieuwe initiatieven ontstaan, die worden doorontwikkeld tot bijvoorbeeld producten voor de betreffende doelgroep. Die worden dan uiteraard in het netwerk gedeeld.

KOM

Ook KOM Gelderland is lid van het netwerk. KOM Gelderland staat voor toegang tot professionele kunsteducatie voor iedereen in de provincie met een zorgachtergrond. KOM is een samenwerkingsverband van Gigant, Kunstbedrijf Arnhem, Cultura, de Lindenberg, Boogie Woogie, Muzehof, Gruitpoort, Cultuurkust, Zinder, De Onderwijsspecialisten en Cultuur Oost.

Beide netwerken zorgen voor het delen van kennis en ervaringen – en uiteindelijk voor een betere maatschappelijke inclusie van de doelgroepen.

Kunstparticipatie voor het sociale domein

In opdracht van KOM Gelderland is onderzoek gedaan naar de samenwerking tussen de domeinen Zorg&Welzijn en Kunst&Cultuur in 8 Gelderse gemeenten. Lees het rapport van Sandra Trienekens hier.

Topics

Kunsten Netwerken Zorg en Welzijn
Lily van Engen

Door

Lily van Engen

Samen met bestuurders, beleidsmakers en ondernemers zoek ik naar verbinding met de culturele sector om actuele uitdagingen aan te gaan.

Stel een vraag