Provinciale verkiezingen op 20 maart 2019

Wat is de rol van de provincie inzake cultuurbeleid? In de aanloop naar de provinciale verkiezingen onderzocht Cultuur Oost de standpunten van de verschillende partijen.

IMG_3753

Zeven video’s

We vroegen (kandidaat) statenleden naar hun punt van kunst en cultuur. In een serie filmpjes maken zij hun punt.

wethouders cultuur 2019

Zes interviews

Zes wethouders kunst en cultuur vroegen we wat zij belangrijk vinden in hun lokale beleid.

De Oploop 2019

Debat tijdens De Oploop

Debat tijdens De Oploop

Tijdens De Oploop #4 op 14 maart in Tiel ontmoetten zij elkaar voor een zinderend debat over de inzet van kunst bij maatschappelijke opgaven, talentontwikkeling en culturele infrastructuur. Lees een beknopt verslag van het debat hier.

photo-1532077251662-fbe8184aa794

Vijf belangrijke trends & ontwikkelingen

Hoe staat het nu met het cultuurbeleid in de Gelderse gemeenten? In 2018 zijn de Gelderlanders de stembus gegaan en zijn de gemeenteraden gekozen. De colleges zijn gevormd en de nieuwe wethouders cultuur zijn vol goede moed aan de slag gegaan. Cultuur Oost signaleert de vijf belangrijkste trends van het afgelopen jaar.

Lees verder

Cultuur in partijprogramma’s provinciale verkiezingen 2019

In Gelderland doen vijftien politieke partijen mee aan de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart aanstaande. Cultuur Oost bekeek de partijprogramma’s van de diverse partijen en analyseerde de verschillende standpunten van kunst en cultuur. Dertien van de vijftien partijen hebben kunst en cultuur opgenomen in hun verkiezingsprogramma. Dit varieert van enkele regels (PVV) tot een heel hoofdstuk (CDA, D66, Groen Links, PvdA).
Cultuur Oost heeft alle cultuurparagrafen onder elkaar gezet en beschreef hoe de verschillende thema’s zijn ingekleurd.

Lees verder

conferentie Cultuur werkt voor de provincie

Conferentie: Cultuur werkt voor de provincie, LKCA + Kunsten '92

Tien punten voor statenleden

Kunsten ’92 en LKCA organiseerden op 14 februari een culturele conferentie in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Gedeputeerden, (kandidaat-)statenleden, culturele instellingen en fondsen, adviseurs en kunstenaars werkten gezamenlijk aan een overdrachtsdossier voor provincies. Een tiental aanbevelingen ten aanzien van beleid op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed zijn het resultaat!

Provinciekieswijzer

Politiek is als ijs. Er zijn zoveel smaken dat je nauwelijks kunt kiezen. En is één smaak wel genoeg? Op 20 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Vul de Kieswijzer in en ontdek jouw politieke smaak.

 

Verkiezingsuitslagen

Bekijk de uitslagen van de verkiezingen hier.

Topics

Kennisbank Overheid