Raad van Toezicht verwelkomt twee nieuwe leden

Per 1 april 2021 verwelkomt de Raad van Toezicht van Cultuur Oost twee nieuwe leden: Marijt Helmink en Melvin Kolf. Voorzitter Ron König over hun toetreding: ‘Cultuur Oost heeft met het aantreden van Marijt Helmink een toezichthouder aan weten te trekken met een sterk cultureel profiel op het gebied van de Gelderse podia. Daarnaast heeft de Raad van Toezicht een opleidingsplek beschikbaar gesteld, met als doel nieuw, bestuurlijk talent een kans te bieden als toezichthouder, maar ook om de organisatie in aanraking te laten komen met verfrissende ideeën van een nieuwe generatie. Wij zijn verheugd over het invullen van deze opleidingsplek door Melvin Kolf’.

RVT

Marijt Helmink

Marijt Helmink is sinds acht jaar als theaterprogrammeur verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het programmabeleid en de artistieke kaders van Theater Orpheus in Apeldoorn. Daarvoor was ze onder andere hoofd marketing bij Holland Dance Festival in Den Haag en het Wereld Muziek Theater Festival. Ze voltooide de opleiding Voorlichting & Communicatie in Tilburg, behaalde haar bachelor Theaterwetenschappen aan de Universiteit Utrecht en deed de opleiding Foundations of Management aan Nyenrode. Marijt is lid van de VSCD Cabaretjury, bestuurslid van Stichting V van theatermaker Renee van Bavel, bestuurslid van Theaternetwerk Raamwerk en rondt momenteel haar taken af als RvT-lid van De Gruitpoort (inmiddels Amphion Cultuurbedrijf).

Melvin Kolf

Melvin Kolf heeft een achtergrond als profvoetballer en social worker en is jarenlang actief geweest als jongerenwerker. Hierdoor kwam hij in aanraking met veel verschillende domeinen, zoals het onderwijs, het gevangeniswezen, accommodatie en ambulant werk. Jongeren, hun talenten en het vergroten van hun kansen, staan altijd centraal in het werk van Melvin. Hij werkte samen met o.a. wetenschappers van de Universiteit Utrecht en Fontys Hogeschool, de ministeries van Veiligheid en Justitie, en Volksgezondheid, Welzijn en Sport én studenten van de kunstacademie (ArtEZ). Daarnaast is hij sinds eind 2018 medebestuurder van het Arnhemse ‘Presikhaaf University’, een groep van 50 jonge vrijwilligers die samen vechten voor gelijke kansen.

De werving en selectie voor de nieuwe leden van de Raad van Toezicht was in handen van K+V, en werd ondersteund door Stichting Todoen. Cultuur Oost heet de nieuwe leden van harte welkom en kijkt uit naar de samenwerking.