RegiOdes aan Gelderland

Door

Cees de Beer

Vijf jonge makers uit de popmuziek, spoken word en hiphop brengen een ode aan vijf Gelderse regio’s. Ze worden gecoacht in hun maakproces en werken samen met gemeenten en culturele instellingen om de diversiteit van de regio’s zo goed mogelijk in beeld te brengen. De regio’s Achterhoek, Arnhem-Nijmegen, Rivierenland, Stedendriehoek en Veluwe worden in deze ode’s bezongen. De odes worden uitgewerkt tot audiovisuele kunstwerken die zowel online als tijdens verschillende presentatiemomenten te zien zullen zijn.

RegiOdes Jesse

Lofzang op 5 regio’s

RegiOdes aan Gelderland wil de diversiteit in cultuur en natuur van de Gelderse regio laten zien. De kunstenaars worden uitgedaagd samen met gemeenten en lokale culturele instellingen op zoek te gaan naar de kern van de regio’s. Wat maakt de regio’s uniek en waar mogen we trots op zijn? De odes vormen de basis voor een reeks video’s waarin de teksten van de makers tot een audiovisuele performance worden verwerkt.

RegiOde aan Gelderland

Spoken word artiest en Dichter des Gelderlands Jesse Laport brengt een ode aan de provincie Gelderland. Tijdens het Erfgoedfestival 2020 werd hiermee het startschot gegeven voor het project ‘RegiOdes aan Gelderland’.

Nieuwe makers, nieuwe podia

De video’s die het resultaat van dit proces zullen zijn, zullen uiteraard online worden verspreid, maar krijgen ook in de regio’s zelf hun eigen presentatiemoment, in samenwerking met lokale partners. Op 27 september 2020 is tijdens het Erfgoedfestival Gelderland een eerste teaser getoond. Het project wordt in 2021 afgesloten in op het Hoogte80 Festival in Arnhem, met een ode aan heel Gelderland.

RegiOdes aan Gelderland is een project van Cultuur Oost gesponsord door de provincie Gelderland in het kader van Gelderland Talent Stage.

 

Topics

Creatieve makers Kunst en Cultuur
Angela Verdurmen

Contact

Angela Verdurmen

Bij Cultuur Oost zet ik me in voor participatie en talentontwikkeling.

Stel een vraag