Retourtje Cultuur Gelderland eindelijk van start 

Op 15 september ging Retourtje Cultuur Gelderland eindelijk officieel van start na noodgedwongen uitstel van een jaar. Leerlingen van verschillende basisscholen uit Lochem zijn met de bus van hun school naar Kulturhus ’t Kruispunt in Laren gebracht om de voorstelling Hans en Grietje van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Nederlandse Reisopera te bezoeken.

_YTR2053fotoYkeRuessink

Hans en Grietje (foto: Yke Ruessink)

Meer dan 800 basisschoolleerlingen bezoeken deze week het theater

Later in de week hebben ook basisscholen uit onder andere Eefde, Gorssel en Zutphen van de voorstelling kunnen genieten door inzet van Muzehof Centrum voor de Kunsten. Retourtje Cultuur maakt bezoek aan het theater toegankelijk voor alle basisschoolkinderen in Gelderland. Daarbij worden de geldende COVID-maatregelen nageleefd.

Hans en Grietje (4+) door  Phion en Nederlandse Reisopera
Een sprookje met een moderne twist, geïnspireerd op de beroemde opera van Humperdinck en met diverse kinderliedjes en herkenbare volkswijsjes.

“Ik hoop van harte dat veel kinderen op deze mooie manier kennis maken met Gelderse voorstellingen, in welke vorm dan ook. En dat hun omgeving ziet wat cultuur met jeugd kan doen. Zodat na deze kennismaking een volgend bezoek aan het theater een stuk logischer wordt.” Cultuurgedeputeerde Peter Drenth

Wat is Retourtje Cultuur Gelderland

Met een hele klas een voorstelling bezoeken in een theater is niet in een handomdraai geregeld. Vervoer is duur en kost veel regelwerk net als het vinden van een voorstelling die het best past bij de leerlingen. Retourtje Cultuur Gelderland maakt een bezoek aan het theater toegankelijk voor alle basisschoolkinderen in Gelderland door te bemiddelen tussen de vraag van de scholen en het aanbod van de professionele instellingen Introdans, Kwatta en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Het regelwerk met vervoersaanbieders wordt uit handen genomen en er geldt een financiële bijdrage waardoor het vervoer van en naar de voorstelling maar €2 per leerling kost.

Retourtje Cultuur Gelderland stond al geruime tijd in de startblokken als gevolg van de coronacrisis. Onder de huidige coronamaatregelen kunnen basisscholen uit Gelderland eindelijk van dit culturele aanbod gebruik maken.

Retourtje Cultuur Gelderland
Retourtje Cultuur maakt een bezoek aan het theater mogelijk voor alle basisschoolkinderen in Gelderland.

“We zijn ontzettend blij dat er meer mogelijkheden komen voor kunst en cultuur. We gaan deze week gelijk groots van start met meer dan 800 leerlingen. Cultuurmakers en kinderen staan te trappelen.” Sarah Heijse, directeur-bestuurder Cultuur Oost
_YTR2118fotoYkeRuessink

Retourtje Cultuur maakt bezoek aan het theater toegankelijk voor alle basisschoolkinderen in Gelderland. (foto: Yke Ruessink)

Topics

Kunst en Cultuur Onderwijs
Miranda Siemelink

Contact

Miranda Siemelink

Ik breng als adviseur mensen bij elkaar, stel graag vragen maar luister nog liever. Om zo samen op zoek te gaan naar paden en nieuwe wegen om te nemen in de zoektocht naar de antwoorden. Realistisch, persoonlijk en helder.

Stel een vraag