Special Forces omlijst waardevolle samenwerkingen in cultuuronderwijs

Op maandag 30 mei was het zo ver. Na uitstel en optreden via livestream vanwege corona, dansten ruim 80 leerlingen van De Onderwijsspecialisten met dansers van Introdans en ROC RijnIJssel/Studio26 de spetterende dansvoorstelling Special Forces in Amphion theater in Doetinchem.

special forces 2022

Special Forces in Amphion theater in Doetinchem

Samen voor inclusief cultuuronderwijs 

Voorafgaand aan de voorstelling werd tijdens de belevenisconferentie Dans Speciaal de samenwerking tussen De Onderwijsspecialisten en Cultuur Oost verlengd. Na een succesvolle samenwerking van 2019-2022, wordt in een hernieuwde intentieverklaring invulling gegeven aan de samenwerking voor de periode 2022-2025. Dit sluit  volledig aan bij de gezamenlijke ambitie om te werken aan inclusief cultuuronderwijs, waarbij kunst & cultuur voor iedereen toegankelijk, zichtbaar en vanzelfsprekend is. De komende jaren wordt ingezet op het bestendigen van wat er al is, zichtbaar maken van wat goed werkt en het verkennen van nieuwe mogelijkheden. Speciale aandacht gaat uit naar het opzetten van pilots op het gebied van inclusie en kansengelijkheid.  

Introdans & De Onderwijsspecialisten | De verhalen achter de dans
Cultuur Oost en Introdans blijven de aankomende jaren partners van De Onderwijsspecialisten.

Nico Teunissen, hoofd Sport & Cultuur bij De Onderwijsspecialisten: ‘Ontzettend blij ben ik dat de nauwe samenwerking tussen Cultuur Oost en De Onderwijsspecialisten met het ondertekenen van een intentieverklaring is verlengd. Door samen te werken zie je dat de impact op wat we voor onze leerlingen binnen het (voortgezet) speciaal onderwijs op het gebied van kunst & cultuur doen, alleen maar groter is en alleen maar groter wordt. Daar profiteert ons onderwijs, onze leerling, maar ook de Gelderse samenleving van!’ 

convenant co-os-id

De Onderwijsspecialisten en Cultuur Oost tekenden een hernieuwde intentieverklaring voor samenwerking in 2022-2025

Kers op de taart

De samenwerking heeft een waardevolle match opgeleverd. Cultuur Oost linkte ruim acht jaar geleden De Onderwijsspecialisten en Introdans aan elkaar. Dit resulteerde in culturele programma’s waarin de kracht van danseducatie ingezet wordt in het (voortgezet) speciaal onderwijs. De samenwerking tussen Introdans en De Onderwijsspecialisten werd maandagmiddag voor nog eens drie jaar verlengd en bekroond met een inspirerende belevenisconferentie, waarin leerlingen en makers de waarde van danseducatie lieten zien. De kers op de taart was de spetterende voorstelling waarin de kracht van danseducatie van het podium afspatte.  

Special Forces 2022

Introdans en De Onderwijsspecialisten werken ruim 8 jaar samen aan het programma Dans Speciaal en dat is gevierd op maandag 30 mei 2022 in Schouwburg Amphion Doetinchem.

special forces A 2022

Topics

Kunst en Cultuur Onderwijs Zorg en Welzijn
Joke Veenstra-Rutjes

Contact

Joke Veenstra-Rutjes

Ik zet me in voor een vitale inclusieve culturele infrastructuur.

Stel een vraag