Spoken Word Netwerk Gelderland

Door

Cees de Beer

Spoken word is een opkomend genre binnen de letteren en de urban culture. Teksten worden bij voorkeur niet verspreid op papier, maar uitgesproken op een podium. Het genre trekt steeds meer publiek en is vooral populair onder jongeren. Spoken word artiesten worden daarnaast ook vaak gevraagd voor (reclame)campagnes en het leveren van bijdragen aan conceptuele denkprocessen en bijzondere evenementen.

42622655_2404384009576755_6553409560076353536_o

Spoken word leeft, ook in Gelderland. Er zijn veel opkomende initiatieven en met Mensen Zeggen Dingen heeft Gelderland een grote organisatie in huis die zich specifiek op spoken word richt. Een uitdaging is het creëren van samenhang binnen al deze initiatieven, daarom heeft Cultuur Oost het voortouw genomen een netwerk op te zetten. Daarin werken we met zoveel mogelijk partijen samen aan de ontwikkeling van spoken word in Gelderland.

Bij het Spoken Word Netwerk zijn de volgende Gelderse initiatieven aangesloten: Mensen Zeggen Dingen (platform voor poëzie en performance), Tapschrift (open podium voor verbale kunsten), Eigenzinnig (open poëziepodium),  WoordenStroom (evenement voor huiskamerverhalen), Letterkunde (Gelders literair podium),  Shut Up & Write (schrijfsessies), Buiten Zinnen (voor beginnende woordkunstenaars in Oost Nederland) en Leven in de Brouwerij (open podium). Tijdens de netwerkbijeenkomsten worden de koppen bij elkaar gestoken, ervaringen gedeeld en vraag en antwoord bij elkaar gebracht.

Ben jij een spoken word artiest en wil je aansluiten? Of wil je als organisatie iets met spoken word? Neem contact op!

[72dpi] De Oploop 2020 – Marcel Krijgsman – 081

Topics

Kunst en Cultuur Netwerken
Angela Verdurmen

Contact

Angela Verdurmen

Bij Cultuur Oost zet ik me in voor participatie en talentontwikkeling.

Stel een vraag