Meedoen door kunst en cultuur

Kunst en cultuur écht toegankelijk maken voor iedereen is lang niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Onze samenleving wordt diverser, nieuwe generaties vragen om nieuwe verhalen en nieuwe vormen waarin kunst en cultuur tot uiting komen. En wat betekenen concepten als ‘diversiteit’ en ‘inclusie’ nu echt voor onze dagelijkse praktijk?

PARTICIPATIE

[drukwerk] 2017-02-01_Oploop 2017_Marcel Krijgsman – 080

Reisgezelschap kunst & maatschappelijke inclusie

Inclusie van bijzondere doelgroepen in de praktijk brengen. Met deze missie ontdekt het Reisgezelschap nieuwe manieren van werken en leren. De initiatiefnemers, LKCA, Cultuur Oost, ArtEZ en HAN, zijn pioniers die openstaan voor wie aansluit, samen onderzoeken ze waar deze bijzondere reis naartoe gaat.

Lees meer

QxJK6UeV9O3Pi4fC
cultuurcollege_unloadtoupload

Netwerken zorg & welzijn

Cultuur Oost heeft verschillende provinciale netwerken voor professionals die werken met (kwetsbare) ouderen, mensen met een ondersteuningsvraag of in het speciaal onderwijs, zoals het KISO netwerk en KOM Gelderland. Het delen van kennis en ervaring staat centraal en nieuwe samenwerkingen worden gestart. (Op de foto: Unload to Upload van Stichting Misiconi. Fotograaf: Ted Oonk)

Lees meer

 

Schermafbeelding 2020-03-25 om 11.35.45

Cultureel Vermogen

Het landelijke project Cultureel Vermogen biedt een nieuwe, praktische kijk op de betekenis van cultuur voor de samenleving. Niet de vraag wat cultuur is staat centraal, maar wat cultuur doet.

Lees meer

kunst in zorg en welzijn

De kracht van kunst in zorg & welzijn

Hilde van den Berg, masterstudent aan de Universiteit Utrecht, opleiding Social Policy & Public Health deed onder supervisie van Lily van Engen onderzoek naar de wetenschappelijke onderbouwing van de effecten van cultuurparticipatie in relatie tot het model Positieve Gezondheid.

Lees verder

Cultuurparticipatie brengt mensen bij elkaar en maakt thema’s die spelen in de samenleving bespreekbaar.

Meer info?

Neem contact op met een van onze adviseurs, wij helpen je graag verder.