Groeien door kunst en cultuur

Cultuur Oost stimuleert Gelderlanders om hun talenten te ontplooien. Kunstbeoefening bevordert het creatieve vermogen en daagt mensen uit nieuwe talenten in zichzelf te ontdekken. Creatieve broedplaatsen, scholing en coaching maken Gelderland bovendien interessant voor professionele makers en kunstenaars, ook van buitenaf.
Iets met urban Cultuur Oost

Iets met Urban

Tijdens De Oploop  2020 is de uitgave Iets met urban gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Peter Drenth, gedeputeerde Provincie Gelderland. In deze publicatie gaan we dieper in op talentontwikkeling binnen urban culture in Gelderland en onderzoeken we de mogelijkheden voor de toekomst.

Meer over Iets met urban

Winnaars Kunstbende 2019
145224764833977_18109604_1920

Kunstbende

Kunstbende is het landelijk podium voor jongeren in de leeftijd 13 tot 18 jaar die zich creatief uiten in de categorieën dans, dj, expo, fashion, film, influencers, muziek, taal en theater. Cultuur Oost organiseert Kunstbende Gelderland. Met de wedstrijd en workshops worden jongeren op vroege leeftijd gestimuleerd hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Meer over Kunstbende

_MG_1000

Gelderland Talent Stage

Jonge talenten hebben podiumervaring nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen. Binnen de Gelderland Talent Stage sponsort provincie Gelderland verschillende podia waar talenten ervaring op kunnen doen en worden gecoacht bij het maken van nieuw werk. Dit doet de provincie in samenwerking met partners uit de regio, zoals International Music Meeting Festival, Kunstbende, Erfgoedfestival, Poppunt Gelderland en Cultuur Oost.

Lees meer

clock bootcamp 2019

CLOCK kwaliteitsmeting voor kunstenaars

Kunstenaars en creatief ondernemers zonder diploma gezocht! Hoe meet je je kwaliteit als self made docent? Hoe kom je erachter of je als autodidact hetzelfde niveau hebt als docent die is opgeleid aan een officiële opleiding? Daarvoor is de CLOCK-tool.

Lees verder

TalentontheMove-keyvisual1

Talent on the move

Talent on the Move zet zich in voor (urban) danstalent in Gelderland. Via verschillende platforms krijgt jong danstalent een kans zich verder te ontwikkelen, te laten zien aan publiek en andere dansfanaten te ontmoeten. Er zijn drie trajecten die aan Talent on the Move verbonden zijn.

Lees verder

Talentontwikkeling geeft Gelderlanders de kans hun talenten te ontdekken en te ontplooien en vormt een stevige basis voor een nieuwe generatie kunstenaars.

Meer weten?

Neem contact op met een van onze adviseurs, wij helpen u graag.