100% online

Art Based Learning Online

Dit is de 100% online variant van Art Based Learning. 

Hoe kun je je leerlingen, bezoekers of cliënten op een persoonlijke manier kunst laten ervaren? Hoe zorg je ervoor dat ze leren van kunst in plaats van over kunst? Mogelijk heb je zelf behoefte aan creatieve verdieping en verbreding. Werk je als educatief medewerker bij een culturele instelling, pedagogisch medewerker, coach of activiteitenbegeleider? Of werk je als CKV-docent of cultuurcoördinator? Meld je dan aan voor de tweedaagse training Art Based Learning, ontwikkeld door dr. Jeroen Lutters, lector aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten.

In samenwerking met ArtEZ biedt Cultuur Oost een inspirerende online training aan over Art Based Learning. In een mix van online Zoom sessies en een digitale leeromgeving met educatieve video’s en literatuur verdiep je je in de grondslagen van deze methodiek: je leert over het ervaren van kunst en hoe je Art Based Learning in jouw werkpraktijk kunt toepassen.

Art-Based-Learning-Liesbeth-Doornbosch-Cultuurcollege-oqgywpozny83c0b2cwd40bpm1ifaguues2s8ifik7e

Trainingsprogramma

Het programma van de training Art Based Learning bestaat uit twee online sessies via Zoom van 2,5 uur. Tijdens de eerste sessie doorloop je de vier stappen van de methodiek Art Based Learning in een virtuele omgeving en verdiep je je in de grondslagen van de methode. Tijdens de tweede sessie kijk je terug op je eigen proces en leer je deze methodiek toe te passen in je eigen praktijk. Er is ruimte voor casuïstiekbespreking en uiteraard intervisie.

Thuis doorloop je de digitale leeromgeving door. Deze digitale omgeving bestaat uit vier theorie- en vier praktijkvideo’s en daarnaast bieden we je ook nog een verdiepende masterclass aan. Je krijgt 3 weken voor aanvang van de training per mail een gebruikersnaam en wachtwoord toegestuurd voor dedigitale leeromgeving.

Tevens bieden we ook het handboek Art Based Learning van Jeroen Lutters aan

 

Voor wie?

  • Art Based Learning als methode voor het ervaren van kunst voor iedereen die werkzaam is op het gebied van (kunst- en cultuur-)educatie, welzijnswerk, coaching etc.
  • Art Based Learning als aanjager van creatieve processen, artistiek onderzoek en persoonlijke groei in onderwijs, informele kunsteducatie, naschoolse opvang, jongeren- en ouderenwerk, persoonlijke coaching etc.
  • Art Based Learning als verbindende en verdiepende factor tijdens museumexcursies, werkweken, kunstreizen, studiedagen, participatieprojecten, coachingstrajecten, teambuilding etc.

 

Art Based Learning laat je even stilstaan bij de drukte van alledag en naar binnen kijken. Het is inspirerend om ervaringen met vakgenoten te kunnen delen en ideeën op te doen voor toepassingen in het onderwijs en museumeducatie. Cursist, januari 2018
Twee keer 15 minuten kijken? Dat doen ze nooit! Maar ze deden het! En op de afgesproken tijd was ik de enige die terug was, de leerlingen waren nog bezig! Rob Menting (schoolleider), november 2017

Inschrijven

Wil je meer informatie of wil je op de hoogte gehouden worden over de nieuwe data in 2021? Mail naar Jolanda Kosman via jolandakosman@cultuurcollege.nl

Wil je je direct inschrijven, dat kan via onderstaande button!

Direct inschrijven

Jolanda Kosman

Contact

Jolanda Kosman

Ik werk achter de schermen van het CultuurCollege. Eigenlijk doe ik alles wat met het scholingsaanbod te maken heeft: ik organiseer, communiceer, werf, plan en administreer.

Stel een vraag