Kunst en Cultuur

Bootcamp CLOCK: certificeer je in 5 dagen!

CLOCK is de non-formele leerweg voor autodidacte kunstprofessionals en culturele ondernemers, organisaties en praktijkbeoefenaars. CLOCK is een internationale community van non formals in de culturele en creatieve sector, actief in negen Europese landen, waaronder Nederland. Zij staat voor het leren van en met elkaar. De community gaat uit van de erkenning van vaardigheden, kennis en ervaring opgedaan in de praktijk. CLOCK wil deuren openen voor gecertificeerde kandidaten en brengt de formele en de non-formele wereld dichter bij elkaar.

CLOCK…

  • toont het niveau van praktijkbeoefenaars aan;
  • certificeert op het niveau van sector expert (master), associate degree (HBO) en advanced trainee (MBO, VAVO, Havo);
  • draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van praktijkbeoefenaars;
  • draagt bij aan diversiteit in het werkveld;
  • stimuleert talent- en loopbaanontwikkeling.
Upgrade je CV behaal een CLOCK-certificaat – CultuurCollege

Hoe werkt CLOCK certificering?

Kandidaten bouwen online hun portfolio op en geven daarmee anderen inzicht in hun professioneel niveau. Met vijf jaar praktijkervaring en tenminste vier projecten uitgevoerd in de laatste twee jaar, kun je opgaan voor Europese certificering via het SCQF (Scottish Credit and Qualifications Framework). CLOCK valideert op drie niveaus: sector expert (master), associate degree (HBO) en advanced trainee (MBO, VAVO, Havo). Het masterniveau is Engelstalig. Je krijgt ondersteuning van mentoren face to face, via skype, mail en telefoon.

Voorbereiding

Stap 1. Reserveer de dagen in je agenda.

Stap 2. Meld je aan via onderstaande button, wij bekijken je aanmelding en stemmen dit af met Angela Verdurmen, adviseur Cultuur Oost en Maribel Coco Perez, mentor en peer reviewer van CLOCK bij Rozet Arnhem.

Stap 3. Zorg dat je tenminste 5 jaar praktijk ervaring hebt en bewijsmateriaal/ondersteunend materiaal van tenminste 4 projecten die niet ouder zijn dan 2 jaar, waarin jij een rol van betekenis speelt.

Wat ga je doen tijdens de Bootcamp?

Tijdens de Bootcamp word je ondersteund in:

  • Het bepalen van jouw niveau door jouw rol in projecten en activiteiten te bespreken die je de afgelopen 2 jaar hebt uitgevoerd
  • Het maken van een online portfolio met bewijzen van jouw toegepaste vaardigheden en ervaring
  • Het afleggen van 3 korte verklaringen over zelfbewustzijn, professionele waarden en professionele ontwikkeling
  • De discussie over jouw praktijk. Dit wordt opgenomen.
  • Het voeren van een professionele dialoog met 2 peer reviewers. Jouw eigen mentor en een peer reviewer uit het Europese CLOCK netwerk. Dit wordt opgenomen.

Hierna word je beoordeeld door 2 gecertificeerde praktijkbeoefenaars uit jouw werkgebied en krijg je een certificaat op sector expert (master), associate degree (HBO) of advanced trainee (MBO, VAVO, Havo) niveau.

Redouan Ait Chitt (professioneel breakdanser, dansschooleigenaar) over het najagen van je dromen en hoe een CLOCK-certificaat daarbij helpt.

Saskia Kettelerij (theatermaker) over haar ervaring met het CLOCK-traject. Ze is terecht trots op het behalen van het CLOCK certificaat.

Partners

In Nederland werkt Cultuur Oost samen met LKCA en Rozet  aan de doorontwikkeling en implementatie van CLOCK.

 

Meer informatie

Bel gerust naar Maribel Coco Perez van Rozet voor meer inhoudelijke informatie. Zij is te bereiken op 06 57996676 (ma t/m woe) of mail via maribel.cocoperez@rozet.nl

Neem contact op

Volg Clock ook op:

Facebook
Twitter
Website

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft over alle ontwikkelingen omtrent CLOCK.

 

Topics

Kunst en Cultuur
Jolanda Kosman

Contact

Jolanda Kosman

Ik werk achter de schermen van het CultuurCollege. Eigenlijk doe ik alles wat met het scholingsaanbod te maken heeft: ik organiseer, communiceer, werf, plan en administreer.

Stel een vraag