Onderwijs

Erfgoed: samen in de buurt (deel 3 van 3)

Samen is erfgoed leuker! Deze training volg je als leerkracht samen met lokale erfgoedaanbieders. Wat weten erfgoedaanbieders van de scholen? En wat weten leerkrachten van erfgoed? Hoe zorg je voor een goedlopende bezoekles? Aan welke (kern)doelen moet een erfgoedles voldoen? Je gaat aan de slag met de culturele competenties: onderzoeken, creëren en reflecteren.

Erfgoed in de klas (3 van 3) – CultuurCollege

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor leerkrachten in het primair onderwijs.

Voorafgaand aan de cursus wordt er telefonisch een intake afgenomen om de doelstelling duidelijk te stellen. Verder zullen we bespreken wie er allemaal aan de cursus mee gaat doen: het hele team, alleen de enthousiastelingen en of de huidige gebruikers van de leerlijn Erfgoed/Reizen in de Tijd.

Deze cursus is geaccrediteerd via Register Leraar met 4 Registeruren. Na afloop van de cursus ontvangt iedere deelnemer een certificaat met de code voor Register Leraar.

 

Programma

Deze cursus bestaat uit 1 bijeenkomst van +/- 3 uur daarnaast wordt er voorafgaand aan de cursus digitaal een  huiswerkopdracht toegestuurd. De datum en tijden kunnen uiteraard in overleg worden ingepland.

Leerdoelen

  • Je leert wat erfgoed is, waar je het tegenkomt en wat je er mee kunt doen.

  • Je leert hoe je de (kern)doelen voor erfgoed kunt omzetten in lessen.

  • Je leert (nog beter) de omgeving van jullie school in te zetten in je lessen.

  • Je ontwikkelt je eigen cultureel zelfbewustzijn en leert hoe je dat kunt inzetten voor je leerlingen.

  • Je leert concrete erfgoedwerkvormen die je direct kunt toepassen in je klas.

Meer informatie

Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via onderstaande knop. Voor vragen zijn wij te bereiken via info@cultuurcollege.nl.

Offerte aanvragen

Deze training is ontwikkeld in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit Gelderland:

Topics

Onderwijs
Jolanda Kosman

Contact

Jolanda Kosman

Ik werk achter de schermen van het CultuurCollege. Eigenlijk doe ik alles wat met het scholingsaanbod te maken heeft: ik organiseer, communiceer, werf, plan en administreer.

Stel een vraag