Onderwijs

Interne Cultuurcoördinator

Kunst en cultuur verdienen een vaste plek in het onderwijs, maar hoe geef je die plek precies vorm? De opleiding Interne Cultuurcoördinator (icc) leidt binnen jouw school een interne cultuurcoördinator op die zorgt voor visie en beleid op het gebied van cultuureducatie en voor meer samenhang binnen de huidige culturele activiteiten. In deze interdisciplinaire editie leggen we daarnaast de nadruk op de verbinding tussen het basis- en voortgezet onderwijs.

pexels-photo-6941442

Trainingsprogramma

Met deze training worden deelnemers opgeleid tot Interne Cultuurcoördinator (icc), die culturele activiteiten ontwikkelt, coördineert, communiceert en evalueert. Als icc-er breng je eenheid aan in het bestaande culturele aanbod op jouw school of onderwijsinstelling.

De opleiding bestaat uit 7 dagdelen en een presentatie van het beleidsplan bij jou op school. Daarnaast moet je rekening houden met ongeveer 20 uur die je moet besteden aan huiswerkopdrachten. Als onderdeel van het opleidingsprogramma krijg je als deelnemer begeleiding en coaching van de adviseurs van Cultuur Oost.

Interne Cultuur Coördinator – leerlingen – CultuurCollege

Voor wie?

De icc-opleiding is een goede basis voor toekomstige cultuurspecialisten. Leerkrachten kunnen zich met de cursus bekwamen als cultuurcoördinator, om zo als gespecialiseerd teamlid op school vorm te geven aan cultuurbeleid. Als deskundige op het gebied van cultuureducatie zorg je ervoor dat kunst en cultuur een vaste plek in school verwerft.

Het Lerarenregister heeft deze cursus erkend als opleiding. Deze cursus is geaccrediteerd via Register Leraar: het succesvol afronden levert de leerkracht 50 Registeruren op. Na afloop van de cursus ontvangt iedere deelnemer een certificaat met de code voor Register Leraar.

Leerdoelen

Tijdens de opleiding icc leer je als (toekomstig) cultuurexpert hoe je een cultuurbeleidsplan moet opstellen, evenals een plan van aanpak en een activiteitenplan. Ook de organisatie en evaluatie van activiteiten, de in- en externe communicatie en het budgetbeheer komen aan bod. Je wordt begeleid bij het ontwikkelen van een beleidsplan dat is toegespitst op jouw school en je krijgt ondersteuning bij het creëren van draagvlak binnen je team. Daarnaast ontvang je een dossier icc met werkdocumenten voor jouw beleidsplan.

Interne Cultuur Coördinator – resultaat – CultuurCollege

Inschrijven

Wil je deelnemen aan een bovenstaande training? Schrijf je dan in via onderstaande knop. Bij de inschrijving ga je een betaalverplichting aan. Je ontvangt van ons na inschrijving een digitale factuur. Het bedrag kun je zelf of via je werkgever naar ons overmaken.

 

PS: Liever incompany?

Wij bieden de icc-cursus ook incompany aan. Mocht je interesse hebben, dan sturen wij je graag vrijblijvend een offerte toe. Neem daarvoor contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden en je wensen.

 

Topics

Onderwijs
Jolanda Kosman

Contact

Jolanda Kosman

Ik werk achter de schermen van het CultuurCollege. Eigenlijk doe ik alles wat met het scholingsaanbod te maken heeft: ik organiseer, communiceer, werf, plan en administreer.

Stel een vraag