Erfgoed

Je rondleiding finetunen

De rondleider in een museum heeft een essentiële taak: je bent het gezicht van jouw organisatie. Daarbij ben je als rondleider je eigen instrument. Je staat voor een groep met als belangrijkste gereedschap je passie, je houding en je energie. Hoe zorg je ervoor dat je deze vaardigheden afstemt op je doelgroep? Hoe kun je je rondleiding nog verder finetunen en hoe zorg je ervoor dat jouw rondleiding past bij het publiek dat je voor je hebt? We leren je het graag tijdens onze workshop Je Rondleiding Finetunen.

Rondleiding finetunen – Cultuurcollege

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor rondleiders, educatoren, vrijwilligers en medewerkers bij erfgoedinstellingen en musea, die rondleidingen geven en zich willen verdiepen in de toepassing van storytelling.

Leerdoelen

Na het afronden van de workshop ben je in staat om:

– de kracht van storytelling toe te passen in je verhaal.
– dynamiek toe te passen in je presentatie.
– de groep die je voor je hebt te lezen en hier de manier van presenteren op aan te passen.
– met een frisse blik te kijken naar het geven van rondleidingen.

Trainingsprogramma

Tijdens deze interactieve en praktische workshop komen verschillende aspecten van rondleiden aan bod: je leert hoe je jouw verhaal kunt opbouwen, hoe je dynamiek en storytelling kan toepassen en je bouwt ervaring op met het lezen van de groep die je voor je hebt. Deelnemers krijgen een update van trends en ontwikkelingen uit de rondleidingpraktijk. Deze theorie wordt afgewisseld met praktische werkvormen.

Over de trainers

Richard Salemink heeft door jarenlange ervaring op het gebied van rondleiden, verhalen vertellen en regisseren de juiste combinatie gevonden om actief aan de slag te gaan binnen trainingen met verschillende werkvormen. Door te doen kun je uitproberen, nieuwe dingen aanleren of juist ervaren hoe het ook kan.

Maud Heldens is gespecialiseerd in cultuureducatie en publieksbegeleiding. Hoe kun je de unieke verhalen van een bepaalde plek op een innovatieve manier vertalen naar en aansluiten bij je publiek? Of het nou gaat om rondleiden voor volwassenen of educatieve programma’s voor schoolgroepen, Maud kijkt, gesteund door actuele museumtheorie, altijd naar de juiste beleving voor de doelgroep

We zijn zeer positief. We vonden het niveau goed en de training heeft een goede basis gelegd om verder te komen. Het was een goede en constructieve sfeer! Bas Lingen, De Bastei (Nijmegen)

Meer informatie

Wil je deelnemen aan deze workshop? Wij sturen je graag vrijblijvend een offerte toe. Je kunt je gegevens achterlaten via de onderstaande button ‘Offerte aanvragen’. Voor meer informatie kun je ons bereiken via info@cultuurcollege.nl of via 026 351 47 11.

Offerte aanvragen

Topics

Erfgoed
Jolanda Kosman

Contact

Jolanda Kosman

Ik werk achter de schermen van het CultuurCollege. Eigenlijk doe ik alles wat met het scholingsaanbod te maken heeft: ik organiseer, communiceer, werf, plan en administreer.

Stel een vraag