Met kunst voor de klas

Wist je dat het basisonderwijs voor net afgestudeerde kunstvakdocenten een interessante en uitdagende werkplek is? Kunst en cultuur zijn van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van kinderen, en er is dan ook grote vraag naar gemotiveerde creatievelingen die zelfstandig voor de klas kunnen staan.

CULTUUR OOST-MKVDK-1080x1080px-02-VF

Er is een groeiende behoefte aan kunstdocenten die het onderwijs zien als een interessante werkplek en zich hierin willen ontwikkelen. Met kunst voor de klas is een praktijkgericht scholingstraject waarin je onder intensieve begeleiding leert hoe je jouw expertise en ervaring kunt inzetten in het onderwijs. De samenwerkende cultuurpunten fungeren in deze training als werkervaringsplek en zorgen voor een verbreding van je netwerk. Aan de hand van je leervragen worden er praktijkplekken gezocht om lessen bij te wonen van ervaren vakdocenten of om zelf lessen uit te proberen in scholen.

“Toen ik lid werd van een kunstenaarsvereniging vroegen ze mij om les te geven. Dat vond ik erg leuk. Maar toen ik deze cursus tegenkwam, dacht ik: dat kan ik wel gebruiken.” oud-deelnemer Dirk Schlebusch

Leerdoelen

Ons procesgerichte scholingsprogramma biedt de mogelijkheid om jouw specifieke leervraag als uitgangspunt te nemen. We gaan met de volgende thema´s aan de slag:

  • Verkennen primair onderwijs als leergebied (kerndoelen, curriculum.nu)
  • Procesgericht werken/ het creatief proces
  • In gesprek met het onderwijs; vaardigheden communicatie en coaching
  • Pedagogisch didactisch handelen – de lespraktijk

Vereiste voor deelname

Je bent gestart en of werkzaam in het primair onderwijs. Het scholingstraject is bedoeld voor kunstvakdocenten die al werken bij een school of schoolbestuur die meedoet aan CMK Gelderland, of die dit graag willen gaan doen. Om deel te kunnen nemen aan dit scholingstraject vragen we je schriftelijk een korte motivatie in te dienen, deze kun je toevoegen bij het inschrijven. Op basis hiervan volgt een intakegesprek. We vinden het belangrijk om de verwachtingen goed op elkaar af te stemmen. Van twee kanten kunnen we dan bekijken of dit unieke scholingstraject echt bij je past. We kijken uit naar een kennismaking.

Inschrijven

Heb je vragen of wil je meer informatie over de training? Stuur een e-mail naar jolandakosman@cultuuroost.nl.

AANMELDEN

Met kunst voor de klas is een samenwerking van Cultura Ede, De Lindenberg Nijmegen, Rozet Arnhem, Gigant Apeldoorn, Cultuur Oost en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Arend Nijhuis

Contact

Arend Nijhuis

We versterken de onderlinge samenhang tussen muziekscholen en tussen muziekscholen en basisscholen, orkesten, amateurs en verenigingen.

Stel een vraag