Voor beginnende kunstvakdocenten

Met kunst voor de klas - voor beginnende kunstvakdocenten

Wist je dat het basisonderwijs voor net afgestudeerde kunstvakdocenten een interessante en uitdagende werkplek is? Kunst en cultuur zijn van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van kinderen, en er is dan ook grote vraag naar gemotiveerde creatievelingen die zelfstandig voor de klas kunnen staan.

CULTUUR OOST-MKVDK-1080x1080px-02-VF

Met kunst voor de klas is een praktijkgericht scholingstraject waarin je onder intensieve begeleiding leert hoe je jouw expertise en ervaring kunt inzetten in het onderwijs. Daarnaast bieden we een netwerk met potentiële opdrachtgevers in heel Gelderland.

Leerdoelen

Ons procesgerichte scholingsprogramma biedt de mogelijkheid om jouw specifieke leervraag als uitgangspunt te nemen. We gaan met de volgende thema´s aan de slag:

  • Verkennen primair onderwijs als leergebied (kerndoelen, curriculum.nu)
  • Procesgericht werken/ het creatief proces
  • In gesprek met het onderwijs; vaardigheden communicatie en coaching
  • Pedagogisch didactisch handelen – de lespraktijk

Vereiste voor deelname

Je bent gestart en of werkzaam in het Primair Onderwijs. Om deel te kunnen nemen aan dit scholingstraject vragen we je schriftelijk een korte motivatie in te dienen, deze kun je toevoegen bij het inschrijven. Op basis hiervan volgt een intakegesprek. We vinden het belangrijk om de verwachtingen goed op elkaar af te stemmen. Van twee kanten kunnen we dan bekijken of dit unieke scholingstraject echt bij je past. We kijken uit naar een kennismaking.

Inschrijven

Ben je enthousiast geworden over de vele aspecten van online onderwijs? Schrijf je hier in. Heb je vragen of wil je meer informatie over de training? Stuur een e-mail naar info@cultuurcollege.nl.

Met kunst voor de klas is een samenwerking van Cultura Ede, De Lindenberg Nijmegen, Rozet Arnhem, Gigant Apeldoorn, Cultuur Oost en Fonds voor Cultuurparticipatie.

 

Thomas van der Ham

Contact

Thomas van der Ham

Kunst en cultuur gaan over identiteit, over perspectief en hoe we met elkaar om willen gaan.

Stel een vraag