Onderwijs

Open bijeenkomsten: De Kracht van Kunst in het Onderwijs

In 2020 organiseert CultuurCollege zes bijzondere sessies waarin actuele thema’s in het onderwijs centraal staan. Inspirerende denkers en doeners uit het veld laten je zien wat de kracht van kunst kan betekenen en nodigen je uit samen met hen te verkennen wat de kansen zijn voor het onderwijs van morgen. Leerkrachten, (kunstvak)docenten, bestuurders, intermediairs, alle geïnteresseerden verbonden aan het onderwijs zijn welkom. Verbreed je netwerk tijdens deze informele en informatieve sessies en doe samen nieuwe kennis op.

Open bijeenkomsten De Kracht van Kunst – Cultuurcollege

Trainingsprogamma

#1 Curriculum.nu
Experts van het ontwikkelteam Kunst & Cultuur presenteren hun voorstel voor een hernieuwd curriculum en laten zien hoe je met deze nieuwe kerndoelen aan de slag kan.
12 februari 2020 – KLIK HIER VOOR HET VERSLAG

#2 Makersonderwijs
Wat is makersonderwijs en waarom is de koppeling met kunst hierbij zo krachtig? In samenwerking met het CMK LAB Kunst & Techniek en denker en maker Astrid Poot.
9 september 2020 bij de Honig in Nijmegen

#3 Kansen in het vmbo
Ook in het vmbo verdienen leerlingen het om hun culturele en creatieve ontwikkeling te bevorderen. Wat zijn de kansen voor kunst en cultuur in het vmbo?
17 september 2020 bij de Honig in Nijmegen

#4 Taal, creativiteit en kunst
Tijdens de Kinderboekenweek onderzoeken we het belang van literatuureducatie en poëzielessen, o.a. voor kinderen met een taal- en leesachterstand.
oktober 2020 – exacte datum en locatie volgt spoedig

#5 Duurzaamheid
Hoe kan cultuur op school bijdragen aan bewustwording over duurzaamheid en klimaatverandering? Kunstenaars delen hun best practices van het afgelopen jaar.
november 2020 – – exacte datum en locatie volgt spoedig

#6 Zij doen het al
We bieden een podium aan denkers, doeners en dromers die in 2020 iets bijzonders deden met cultuuronderwijs.
december 2020 – – exacte datum en locatie volgt spoedig

Inschrijven

Aanmelden kan gratis via onze agenda. Kies een sessie naar keuze en schrijf je in. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Jolanda Kosman, te bereiken via jolandakosman@cultuurcollege.nl Wie weet tot ziens!

Gratis aanmelden

Topics

Onderwijs
Jolanda Kosman

Contact

Jolanda Kosman

Ik werk achter de schermen van het CultuurCollege. Eigenlijk doe ik alles wat met het scholingsaanbod te maken heeft: ik organiseer, communiceer, werf, plan en administreer.

Stel een vraag