basistraining Prikkelarm en Cultuur voor theatermedewerkers

De basistraining Prikkelarm & Cultuur is speciaal ontwikkeld voor culturele instellingen en geschikt voor diverse groepen medewerkers. Op 17 juni 2021 van 9.00 tot 12.30 uur organiseert CultuurCollege een basistraining voor theatermedewerkers die kennis willen maken met de mogelijkheden voor een prikkelarm theaterbezoek.

onbeperkt

Wat levert het op?

Aan het einde van de training heb je meer inzicht in de doelgroep en waarom cultuuraanbod nu weinig tot niet toegankelijk is. Ook krijg je concrete tips en ideeën, waarmee je direct een start kunt maken om
inclusiever te zijn voor de prikkelgevoelige bezoeker.

In deze interactieve basistraining komt aan bod:

● Bewustwording: waarom is prikkelarm cultuuraanbod nodig?
● Informatie over de potentieel publiek: voor wie is prikkelarm cultuuraanbod nodig?
● Praktische handvatten voor communicatie rondom prikkelarm aanbod en de organisatie ervan.
● Inspiratie om in jouw culturele instellingen met prikkelarm bezoek aan de slag te gaan.

Stichting Onbeperkt Genieten

Iris van Heesch van de stichting Onbeperkt Genieten maakt zich al jarenlang sterk voor prikkelarm genieten van kunst en cultuur. Er valt nog veel te winnen als het gaat om het weghalen van barrières die het voor mensen met een lage tolerantie voor prikkels en (on)zichtbare beperkingen moeilijk maakt om deel te nemen aan kunst en cultuur.

Topics

Kunst en Cultuur Zorg en Welzijn
Jolanda Kosman

Contact

Jolanda Kosman

Ik werk achter de schermen van het CultuurCollege. Eigenlijk doe ik alles wat met het scholingsaanbod te maken heeft: ik organiseer, communiceer, werf, plan en administreer.

Stel een vraag