Vacature: adviseur onderzoek en effectmeting (32-36 uur)

Volg je de ontwikkelingen in het publieke en culturele domein op de voet en wil je bijdragen aan de aanpak van maatschappelijke vraagstukken? Heb je enige jaren onderzoekservaring in het publieke domein en ben je in staat om kennis te vertalen naar de praktijk? Kun je je snel verschillende thema’s eigen maken en vind je het leuk om tegelijkertijd met verschillende projecten bezig te zijn op het gebied van evaluatie en effectmeting? Solliciteer dan snel!

Adviseur onderzoek & effectmeting Cultuur Oost
32-36 uur per week

pexels-photo-3184287

De uitdaging

Het wordt jouw taak om de beschikbare kennis over de impact van kunst en cultuur op maatschappelijke vraagstukken te verzamelen en in samenwerking met de programmamanagers conclusies te trekken over wat wel en niet werkt. Je draagt bij aan zowel de provinciale als de gemeentelijke visieontwikkeling  en bouwt dus aan het beleid van de toekomst. Ook verricht je in samenwerking met de adviseurs van Cultuur Oost zelf onderzoek, denk daarbij vooral aan verschillende vormen van effectmeting en evaluatieonderzoek. In samenwerking met collega’s zet je je in om deze kennis in het werkveld te gebruiken, wat leidt tot betere keuzes in het beleid. Dit gebeurt onder andere middels adviestrajecten bij gemeenten en culturele instellingen, maar ook door expliciet andere beleidsvelden te verbinden aan het artistieke en culturele domein. Ook ontwikkelen we samen met de praktijk instrumenten en tools.

Cultuur Oost

Cultuur Oost is de Gelderse adviesorganisatie voor kunst en cultuur. Cultuur Oost helpt Gelderse makers en beslissers met kunst en cultuur oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken, vanuit de gedachte dat kunst en cultuur bijdragen aan een inclusieve, gezonde en gelukkige samenleving waarin ruimte is voor diversiteit en dialoog.

Positie in de organisatie

De gehele organisatie bestaat uit 37 medewerkers. Met jou erbij bestaat ons stafteam uit 4 collega’s. Jij richt je op evaluatie, onderzoek en effectmeting, de anderen houden zich bezig met PR, communicatie en marketing.

Hiërarchisch val je direct onder de directeur-bestuurder en adviseer je het managementteam. Het stafteam is in sterke mate zelfsturend. Jouw rol is om binnen de verschillende programma’s en projecten aan te sturen op een integraal evaluatiekader en effectmeting van alle projecten die Cultuur Oost onderneemt.  Een belangrijk project waar jij verantwoordelijk voor wordt is het nieuw te ontwikkelen project: de Gelderse Cultuur Monitor.

Je rol

Deze diverse functie bestaat uit onderzoekswerk, advieswerk en (interne) trainingen. Je houdt je bezig met alle onderdelen van onderzoek: het ontwerp, de uitvoering, de rapportage en de aanbevelingen. Daarnaast werk je aan het vertalen van onderzoekskennis naar de praktijk van professionals, culturele organisaties en overheden. Bijvoorbeeld door het geven van presentaties, het begeleiden van leer- en verbetersessies, het ontwikkelen van (online) tools, trainingen en het schrijven van toegankelijke artikelen.

Je krijgt veel ruimte voor ontwikkeling en initiatief, zowel in het team als in de projecten waaraan je meewerkt. Je levert een bijdrage aan het zelfsturende team en je denkt mee over de inhoud van ons programma.

Jouw profiel

Wij zoeken iemand met een relevante afgeronde WO-opleiding, bijvoorbeeld Sociale Wetenschappen, Bestuurskunde of Politicologie, met aanvullend een onderzoeksmaster. Je beschikt over minimaal drie jaar werkervaring als onderzoeker bij voorkeur in het sociale en/of publieke domein. Je hebt actuele kennis van en ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden en brengt aantoonbare kennis van en affiniteit met evaluatieonderzoek mee. Je bent een teamplayer die makkelijk communiceert, zowel mondeling door met plezier voor een groep te staan en te presenteren, als schriftelijk, wat blijkt uit eerdere Nederlandstalige publicaties. Je bent flexibel, in staat om zelfstandig te werken en je vindt het leuk om collega’s mee te nemen in de onderzoekswereld waarin jij je bevindt.

Wij bieden je

Een uitdagende en veelzijdige functie met veel vrijheid, waarbij je onderdeel bent van het stafteam. Het salaris is conform de CAO Sociaal Werk, schaal 10. Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met de mogelijkheid voor verlenging bij goed functioneren.

Sollicitatie

Interesse in deze vacature? Stuur dan je motivatie en CV voor 18 april 2021 naar info@ireshradvies.nl ter attentie van Ires Manuel, HR Manager. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sarah Heijse, directeur-bestuurder, sarahheijse@cultuuroost.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Topics

vacature