De veranderkracht van sociaal-artistiek samenwerken

Vijf jaar lang was een groep enthousiaste mensen met elkaar onderweg om een gedeelde visie en werkwijze op het gebied van sociaal-artistiek samenwerken te ontwikkelen. Het LKCA, ArtEZ (BADD, BADT), HAN (Social Work), Cultuur Oost, kunstenaars, onderzoekers en kleine gezelschappen hebben samengewerkt in Het Reisgezelschap Kunst en Maatschappelijke Inclusie om deze visie en werkwijze te ontwikkelen.

Presentatie veranderkracht

Presentatie van 'De veranderkracht van sociaal-artistiek samenwerken' tijdens De kracht van kunst in cultuurparticipatie #2

Publicatie

Met de publicatie “De veranderkracht van sociaal-artistiek samenwerken” biedt het Reisgezelschap een inkijk in de vondsten die zijn gedaan en wil het de lezer inspireren om nieuwe initiatieven en samenwerking op te zoeken.

Onderweg naar een gedeelde visie en werkwijze

Kunst en maatschappelijke inclusie heeft een vlucht genomen met de regeling Samen cultuurmaken van het FCP, de Agenda inclusieve podiumkunsten en de Code Diversiteit & Inclusie als mooie instrumenten om mee verder te werken. Ook Cultuur Oost blijft zich inzetten voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen en talenten zich kunnen ontplooien tot hun maximale niveau.

Er is inmiddels een begin gemaakt met de verspreiding van de publicatie. De online versie is hiernaast te downloaden. Mocht je ook een kosteloos gedrukt exemplaar willen ontvangen, vul dan het aanvraagformulier in de rechterkolom in. Wij sturen je een exemplaar en ontvangen van jou graag een reactie, je feedback en jouw visie op sociaal-artistiek samenwerken.

Livestream terugkijken

Op 1 april 2021 is de publicatie van het Reisgezelschap officieel gepresenteerd tijdens De kracht van kunst in cultuurparticipatie #2: Sociaal-artistiek samenwerken.
Met medewerking van: Wendelien Wouters (presentatie), Irene Flapper en Rose Figdor (Cultuur Oost), Caro Wicher en Sanne van den Engel (Klare Taal), Sanne Arbouw en Hendrie Bombach (Speels Collectief), Wytske Lankester (HAN social work), Debora Heijne (kunsteducator) en Lev Avitan (samenvatting).

Topics

Kennisbank Kunst en Cultuur Zorg en Welzijn
Rose Figdor

Contact

Rose Figdor

De kunst en het sociale domein kunnen veel voor elkaar betekenen. En ik help ze elkaar te vinden.

Stel een vraag