Verhalen uit de wijk

Door

Cees de Beer

Samen met Radio Macaroni in Nijmegen en Radio Stadsfabriek in Tiel maken we van deze tijd gebruik om de binnenwerelden van medestadsgenoten te leren kennen. Kunstenaars halen verhalen op uit de hele stad en deze worden in verschillende vormen gedeeld via de stadsradio. Zo worden allerlei verhalen bij elkaar gebracht en met elkaar verbonden op één platform.

Radio-Macaroni_14 groep

Radio Macaroni: v.l.n.r. Joep Grootings (Great Things), Jaap Kamps (Ecolicht en Soundworks), Joost Klapmuts, Kasper Hempen, Moniek Klabbers en Simon Vennekens (Het Zusje van Debbie)

Radio Macaroni

Eind maart 2020, toen de impact van de corona-crisis op het culturele leven duidelijk werd, startte in Nijmegen Radio Macaroni, een samenwerking van Het Zusje van Debbie, Great Things, Ecolicht en Soundworks. Radio Macaroni zond tien weken lang drie keer per week live uit op Facebook en YouTube vanaf het Honigcomplex. Tijdens de productie zijn regels opgevolgd in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM. In de talkshow Pasta à la Angela op zondag kwamen artiesten en verschillende organisaties op bezoek. Elke vrijdagmiddag was er een VrijMiBo met een DJ achter de draaitafel en er waren optredens van muzikanten en bands uit Nijmegen.

Radio Macaroni live vanaf het Honigcomplex in april 2020: Pasta à la Angela Aflevering 4 – Stadsdichter Wout Waanders is Hartverwarmer van de Week en vertelt over zijn initatief de Nijmeegse crisisraad. Bekijk de uitzendingen van Radio Macaroni op het youtubekanaal.

Radio Macaroni uitzendingen

Radio Stadsfabriek

De gemeente Tiel nam eind 2019 deel aan het ontwikkeltraject ‘Anders werken aan stad, dorp en land’. Dat resulteerde in de opzet van de Stadsfabriek: een plek waar gelijkwaardig en concreet wordt samengewerkt tussen gemeente en inwoners aan maatschappelijke thema’s. De Stadsfabriek bestaat uit een netwerk van circa vijftig lokale stadmakers en gemeenteambtenaren en richt zich op creatieve interventies met als doel om gezamenlijk het pand van de Stadsfabriek in te richten en te verduurzamen, de directe omgeving te vergroenen en het contact tussen de gemeente en haar inwoners te versterken. Een van de eerste projecten van de Tielse Stadsfabriek is een reeks podcasts met verhalen van & door Tielenaren over corona.

 Radio Stadsfabriek

maureen klijn

Maureen Klijn - Radio Stadsfabriek

 

Topics

Creatieve makers
Angela Verdurmen

Contact

Angela Verdurmen

Bij Cultuur Oost zet ik me in voor participatie en talentontwikkeling.

Stel een vraag