Jaarevent Meedoen is de Kunst - Bemmel

Tijdens Meedoen is de Kunst in Tiel, Winterswijk, Apeldoorn en Bemmel kun je kennismaken met lokale helden, fondsen, ondersteuningsorganisaties en coaches op het gebied van amateurkunst.

Meedoen is de kunst site 2

Programma

9.30 uur: Inloop

10.00 uur: Opening en Pitches
De Doe Maar Mee Band van professionele musici van Phion en Ereprijs verzorgt met kinderen en lokale muzikanten een knallende opening. Daarna legt dagvoorzitter Kevin van den Berg de principes van Meedoen is de Kunst uit aan de hand van krachtige voorbeelden en volgen e
en aantal pitches door lokale koplopers waaronder: Sander Spaan van Clink! over: Dans over de Linge en samenwerken met ArtEZ, Nina Klinkhamer van Huis van Puck en Anita Waltman van The Big Draw, Sven van Rijswijk van Groene Metropoolregio, Nono Poels van Graafschap College, Noël Josemans van Spectrum, Jill Pisters van Pianobiënnale, Mika Joosten van ArtEZ, Esther Dikkers van Cultuur Academy, Pieter Kwant van Platform Amateurkunst Arnhem, Ria Kornet van Musidesk Rijnbrink & Wim Papperse van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen.

10.45 uur: Open Space
Kennismaken met onder andere: The Big DrawCultuuracademyCultuurcollegeCultuur Oost, Erfgoed Gelderland, Graafschap CollegeGroene Metropoolregio, Huis van PuckKunstbende, Musidesk Rijnbrink, Phion, Piano Biënnale, Platform Amateurkunst ArnhemPrins Bernhard Cultuurfonds, Rabo ClubSupportSpectrumvoordekunst.

11.30 uur: Gezamenlijke afsluiting
Presentatie van het innovatie-budget Meedoen is de Kunst door Kristel Casander van voordekunst en de presentatie van een nieuwe laagdrempelige regeling voor makers vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds.  

12.00 uur: Napraten met soep en broodjes   

Meedoen is de Kunst is speciaal voor amateurgroepen, verenigingen, stichtingen, erfgoedinstellingen, professionele makers en culturele ondernemers die met amateurs en/of vrijwilligers werken en die zich willen ontwikkelen op het gebied van samenwerken, ondernemerschap of organisatiekracht.

Thomas van der Ham

Contact

Thomas van der Ham

Kunst en cultuur gaan over identiteit, over perspectief en hoe we met elkaar om willen gaan.

Stel een vraag