Cultuur- en erfgoedpacten

Twee of meer gemeenten die samenwerken om cultuurparticipatie en vrijetijdseconomie in de regio te bevorderen. Dat is de kerngedachte achter Cultuur- en erfgoedpacten. Zoveel mogelijk mensen laten genieten van kunst, cultuur en erfgoed, dat is wat regionale en intergemeentelijke samenwerking oplevert. Tegelijkertijd werken gemeenten aan doelstellingen op het gebied van cultuurtoerisme, cultuurparticipatie en cultureel erfgoed.

jazztime_kasteel_keppel

Provinciale regeling

De provincie Gelderland heeft in de beleidsperiode 2017-2020 middelen beschikbaar gesteld voor meerjarige Cultuur- en erfgoedpacten in Gelderland. De matching bedroeg maximaal € 41.000,- per gemeente voor vier jaar.
Gemeenten die samen met een of meer andere gemeenten de deelname van inwoners aan cultuur en erfgoed willen bevorderen en streven naar innovatie en transformatie van de culturele sector kunnen nog tot eind 2022 subsidie aanvragen bij de provincie Dan kunt u subsidie aanvragen.

Cultuur- en erfgoedpact Noord Veluwe
Cultuurplein Noord-Veluwe, Cultuurkust en Gemeenten Heerde, Hattem, Oldebroek, Epe, Elburg, Nunspeet, Ermelo, Putten en Harderwijk.

Cultuur- en erfgoedpact Achterhoek
Amphion Cultuurbedrijf Doetinchem, Erfgoed Centrum Achterhoek en Liemers Doetinchem, DRU Cultuurfabriek Ulft, Boogie Woogie kunstencentrum Winterswijk, stichting Achterhoek Toerisme Borculo en Gemeenten: Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

Cultuur- en erfgoedpact Rivierenland
Servicepunt Amateurkunst Rivierenland, Zinder en Gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Cultuur- en erfgoedpact Rijk van Nijmegen
Gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen.

Cultuur- en erfgoedpact Gelders Arcadië
Gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden, Rozendaal en Wageningen

Cultuur- en erfgoedpact de Liemers
Gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar

Cultuur- en erfgoedpact Anders kijken naar de omgeving
Gemeenten Lingewaard en Overbetuwe

Topics

Advies Netwerken Overheid