Cultuur- en erfgoedpacten

Twee of meer gemeenten die samenwerken om cultuurparticipatie en vrijetijdseconomie in de regio te bevorderen. Dat is de kerngedachte achter Cultuur- en erfgoedpacten. Zoveel mogelijk mensen laten genieten van kunst, cultuur en erfgoed, dat is wat regionale en intergemeentelijke samenwerking oplevert. Tegelijkertijd werken gemeenten aan doelstellingen op het gebied van cultuurtoerisme, cultuurparticipatie en cultureel erfgoed.

jazztime_kasteel_keppel

Provinciale regeling

De provincie Gelderland heeft in de beleidsperiode 2017-2020 weer middelen beschikbaar gesteld voor meerjarige Cultuur- en erfgoedpacten in Gelderland. De matching bedraagt maximaal € 41.000,- per gemeente voor vier jaar.

Cultuur- en erfgoedpact Noord Veluwe
Cultuurplein Noord-Veluwe, Cultuurkust en Gemeenten Heerde, Hattem, Oldebroek, Epe, Elburg, Nunspeet, Ermelo, Putten en Harderwijk.

Cultuur- en erfgoedpact Achterhoek
Amphion Cultuurbedrijf Doetinchem, Erfgoed Centrum Achterhoek en Liemers Doetinchem, DRU Cultuurfabriek Ulft, Boogie Woogie kunstencentrum Winterswijk, stichting Achterhoek Toerisme Borculo en Gemeenten: Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

Cultuur- en erfgoedpact Rivierenland
Servicepunt Amateurkunst Rivierenland, Zinder en Gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Maasdriel, Lingewaal, Neerijnen, Neder-Betuwe, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Cultuur- en erfgoedpact Rijk van Nijmegen
Gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen.

Topics

Advies Netwerken Overheid
Johan Godschalk

Contact

Johan Godschalk

Het grootste deel van mijn werk bestaat uit dienstverlening aan gemeenten die kunst en erfgoed van betekenis willen laten zijn.

Stel een vraag