Iets met urban

Talentontwikkeling en urban culture in Gelderland

Urban culture is niet meer weg te denken uit het Gelderse culturele landschap. Een breed scala aan culturele uitingen heeft een weg gevonden naar een groot publiek en diverse podia. Urban is hard op weg om tot de gevestigde orde toe te treden. Maar soms ontbreken de verbindingen met de culturele infrastructuur, loopt talentontwikkeling spaak en zijn rolmodellen moeilijk te vinden.

[72dpi] De Oploop 2020 – Marcel Krijgsman – 108

presentatie van Iets met urban tijdens De Oploop 2020

Tijdens De Oploop op 12 maart 2020 is de uitgave ‘Iets met urban’ gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Peter Drenth, gedeputeerde Provincie Gelderland. In deze publicatie gaan we dieper in op talentontwikkeling binnen urban culture in Gelderland.

Urban is de term die gebruikt wordt voor een breed spectrum van kunst-, cultuur- en sportbeoefening; het reikt van breakdance tot freerunning, van streetart tot BMX, van hiphop tot skaten, van mode tot sport en muziek.

Cultuur Oost wil een brug slaan tussen de ontwikkeling van urban talent en de bestaande Gelderse culturele infrastructuur: waar ontbreken de verbindingen, en waar juist niet? Wat zijn de succesfactoren met betrekking tot de ontwikkeling van urban talent? Of waar loopt talentontwikkeling spaak? Welke spelers in het veld zijn van belang voor urban talentontwikkeling en welke rol kunnen zij daarin spelen? Welke faciliteiten, middelen en vaardigheden – van én voor zowel makers als ondersteuners – zijn van belang in dit proces?

Iets met urban foto Emiel Janssen

foto: Emiel Janssen

Er is inmiddels een begin gemaakt met de verspreiding van de publicatie. Denk, praat en schrijf mee over urban culture en de ontwikkelingen in Gelderland! Mocht je ook een kosteloos exemplaar willen ontvangen, stuur een mail met je contactgegevens. We sturen je een exemplaar en ontvangen van jou graag een reactie, je feedback en jouw visie.

Topics

Kennisbank Kunst en Cultuur
Angela Verdurmen

Contact

Angela Verdurmen

Bij Cultuur Oost zet ik me in voor participatie en talentontwikkeling.

Stel een vraag