Meedoen is de Kunst

Cultuur Oost gaat in 2023 vanuit een brede samenwerking de amateurkunsten in Gelderland ondersteunen. Meedoen is de Kunst is mogelijk gemaakt door het Fonds voor cultuurparticipatie en start in de laatste week van maart met vier inspiratiesessies op vier plaatsen in Gelderland. Meedoen is de Kunst is een samenwerkingsproject van Cultuur Oost met Erfgoed Gelderland, Musidesk Rijnbrink, Spectrum, landelijke fondsen en lokale partners.

[72dpi] Doe Maar Mee Band – Marcel Krijgsman – 074

Vier inspiratiesessies Meedoen is de Kunst

Tijdens de inspiratiesessie in Tiel, Winterswijk, Arnhem en Zutphen kun je kennismaken met lokale helden, fondsen, ondersteuningsorganisaties en coaches op het gebied van amateurkunst. We zijn op zoek naar ontwikkelvragen van amateurgroepen én naar goede ideeën die hulp kunnen gebruiken. Deelnemers krijgen meer te horen over de begeleiding naar een succesvol project waarin meedoen centraal staat.
Tijdens de bijeenkomsten wordt ook de mogelijkheid tot aanvragen van een innovatiebudget toegelicht, een samenwerking met VSB-fonds en Prins Bernhard cultuurfonds en crowdfundingsplatform voordekunst. Noteer alvast de volgende data; aanmelden kan vanaf begin februari:

  • 24 maart 2023 10.00-13.00 uur, Orpheus, Apeldoorn
  • 28 maart 2023 16.30-19.30 uur, Agnietenhof, Tiel
  • 29 maart 2023 17.00-20.00 uur, Boogiewoogie, Winterswijk
  • 3 april 2023 14.30-17.30 uur, Theaterkerk, Bemmel

Voor wie?

De inspiratiesessies Meedoen is de Kunst zijn speciaal voor amateurgroepen, verenigingen, stichtingen, erfgoedinstellingen, professionele makers en culturele ondernemers die met amateurs en/of vrijwilligers werken en die zich willen ontwikkelen op het gebied van samenwerken, ondernemerschap of organisatiekracht en daarmee meedoen en samenwerking willen stimuleren.

Planning

Meedoen is de Kunst – tijdlijn A
  • maart 2023: Inspiratiesessies Meedoen is de Kunst
  • april 2023: Start scholingsaanbod ‘mensen, middelen en mogelijkheden’ voor amateurgroepen op het gebied van vrijwilligersmanagement, ondernemerschap en samenwerking en start van de begeleiding van projectideeën. Opening aanvragen innovatiebudget Meedoen is de Kunst
  • mei 2023: Pitchen van projectideeën tijdens vier lokale bijeenkomsten leernetwerk Meedoen is de Kunst – elk projectidee krijgt een advies op maat. Indienen en vervolgens uitvoeren van de projectplannen Meedoen is de Kunst

Innovatiebudget Meedoen is de Kunst

Het VSB-fonds, het Prins Bernhard cultuurfonds en crowdfundings-platform voordekunst reserveren een budget voor innovatieve projecten die over meedoen én samenwerken gaan. Voor de ontwikkeling van deze projecten is intensieve begeleiding beschikbaar. Vanaf april kun je een aanvraag indienen via voordekunst.nl.

Scholingsaanbod: mensen, middelen en mogelijkheden

Voor amateurgroepen wordt een scholingsaanbod ontwikkeld op het gebied van vrijwilligersmanagement, ondernemerschap en samenwerking waarvoor vanaf april kan je inschrijven op scholingsaanbod op het gebied van mensen, middelen en mogelijkheden.

Leernetwerken Meedoen is de Kunst

Tijdens een bijeenkomst van vier regionale leernetwerken Meedoen is de Kunst die in mei worden georganiseerd, kunnen projectideeën gepitched worden en koppelen we ondersteuning en begeleiding aan vragen en projectideeën. Ook is het een moment om uit te wisselen en te netwerken. We verbinden wat er landelijk en provinciaal gebeurt aan wat er lokaal leeft en nodig is.

Aanmelden

Aanmelden voor de inspiratiesessies kan vanaf begin februari 2023. Vragen? Stuur een bericht naar Thomas van der Ham.

 

Topics

amateurkunst Kunst en Cultuur
Thomas van der Ham

Contact

Thomas van der Ham

Kunst en cultuur gaan over identiteit, over perspectief en hoe we met elkaar om willen gaan.

Stel een vraag