Retourtje Cultuur Gelderland

Als basisschool wil je je leerlingen graag kennis laten maken met een zo breed mogelijk cultuuraanbod. Het bezoeken van een theater-, muziek-, of dansvoorstelling hoort daar natuurlijk bij. In Gelderland hebben we prachtige gezelschappen met een breed en verrassend aanbod, waaronder Introdans en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.

Algemeen-Retourtje-Cultuur-websitebanner-400×1000

Maar met een hele schoolklas een van hun voorstellingen bezoeken in een theater is niet in een handomdraai geregeld. Het vervoer is duur, kost veel regelwerk en hoe bepaal je welke voorstelling het best bij jouw leerlingen past? Retourtje Cultuur biedt de oplossing!

Retourtje Cultuur Gelderland
Retourtje Cultuur maakt een bezoek aan het theater mogelijk voor alle basisschoolkinderen in Gelderland.

Hoe werkt het?

Scholen kunnen zelf meedoen met Retourtje Cultuur Gelderland of onder de vlag van een lokaal cultuurpunt (coördinatiepunt cultuureducatie, cultuurcoach, combinatiefunctionaris of cultuurschakel). Retourtje Cultuur Gelderland werkt als volgt:

Web – Retourtje Cultuur – Hoe werkt het – flowchart (smal webformaat)-v02 Phion en Introdans

Retourtje Cultuur Gelderland maakt een bezoek aan het theater toegankelijk voor alle basisschoolkinderen in Gelderland. Dit doen we op drie manieren:

  1. We bemiddelen tussen de vraag van scholen en het aanbod van professionele instellingen (Introdans en Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel) en zorgen voor goede matches.
  2. We nemen het regelwerk uit handen: we vergelijken vervoersaanbieders en stemmen de praktische zaken met hen af.
  3. We leveren een financiële bijdrage. Het vervoer van en naar de voorstelling kost de school op deze manier maar €2 per leerling en begeleider.

Inschrijven

Heb je als school of namens een school kaarten gereserveerd voor een voorstelling bij Introdans of Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel? Dan kun je je inschrijven voor Retourtje Cultuur Gelderland.

Schrijf je in

Voorwaarden Retourtje Cultuur Gelderland

  • Retourtje Cultuur Gelderland kan in schooljaar 2021/2022 alleen door basisscholen worden toegepast op voorstellingen van Introdans en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.
  • Meld je uiterlijk 8 weken voor de voorstelling aan voor Retourtje Cultuur Gelderland. Dan is de kans groot dat er bussen beschikbaar zijn.
  • De eigen bijdrage van de school bedraagt €2 euro per leerling/begeleider per rit.
  • Voor de voorstellingen geldt: vol=vol.
  • Per klas mogen er in verband met de coronamaatregelen twee begeleiders mee de zaal in.
  • Retourtje Cultuur Gelderland levert enkel een financiële bijdrage voor het busvervoer, niet voor de toegangskaartjes van de voorstelling.
  • Annuleren tot 6 weken voor aanvang voorstelling is kosteloos. Voor annulering op kortere termijn worden kosten in rekening gebracht. Deze kosten worden per individuele aanmelding berekend, met het oog op eventueel verscherpte coronamaatregelen. Opgaaf van reden is (ook in coronatijd) noodzakelijk om te kunnen annuleren.

Retourtje Cultuur Gelderland wordt uitgevoerd door Cultuur Oost in opdracht van provincie Gelderland en is tot stand gekomen in samenwerking met de Gelderse CCE en Introdans en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.

[72dpi] Doe Maar Mee Band – Marcel Krijgsman – 034

Topics

Kunst en Cultuur Onderwijs
Guido de Gans

Contact

Guido de Gans

We werken er aan om de vraag van basisscholen en het aanbod van de Gelderse professionele kunst- en cultuurinstellingen dichter bij elkaar te brengen.

Stel een vraag